USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Володимирі-Волинському зимує перелітний зоокуток

1 Лютого 2010 10:31
Над Білими берегами ріки Луги в райцентрі Володимирі-Волинському на плесі місцевої ріки зимують 20 лебедів. Городяни разом із дітьми постійно ходять до річки, щоб милуватися білосніжними птахами і погодувати їх хлібом.
Річка Луга майже вся скована кригою. Та кілька незамерзлих озерець, ніби спеціально залишились для білих граціозних красенів. Вода тут парує. Двадцять білих лебедів до людей наближаються без страху. Тим більше - побачивши висипаний з пакета порізаний хліб та пшеницю. Один птах окільцьований, інші - немічені.
Лебеді їдять, струшуючи лід з пір’я. Час від часу дзьобами «виховують» двох свійських гусей, що затесались поміж них. А то й одне одного, мабуть, за порушення своєї пташиної субординації.
У сусідній проталині плаває пара диких качечок. Побігавши по льоду, вони пірнають за рибою.
«Лебедів можна підгодовувати білим і сірим хлібом, зерном. Не варто забирати диких птахів додому. БО мождна підхопити інфекції, особливо, коли в господарстві є домашня птиця», - розповіла «Волині» лікар міської ветлікарні Альона Боренко.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus