USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У волинської міліції мало людей для боротьби з корупцією

21 Жовтня 2009 17:43
У відділі боротьби з корупцією Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області – всього п’ять співробітників. Через це робота з подолання корупції в області не може бути до кінця ефективною – вважає начальник цього відділу Ярослав Соломонюк. Про це 21 жовтня інформує репортер «Волинських новин».
«П’ять чоловік на цілу область – цього мало» - зазначив міліціонер на регіональному «круглому столі» загальноукраїнського проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна».
Про результати співпраці з проектом «Гідна Україна» на круглому столі розповіли представники громадського сектору Волині та Рівненщини. Зокрема - Рівненської обласної громадської організації «Комітет виборців України», Волинської обласної громадської організації «Центр аналізу державної та регіональної політики» та Волинського прес-клубу.
Як зазначила Любов Паливода, за час діяльності проекту було підтримано близько 300 громадських ініціатив в усіх регіонах України більше 600 журналістів взяло участь в антикорупціних тренінгах, із яких близько 60 отримали грант на проведення журналістських розслідувань. За 2 роки вдалося знизити рівень корупції на 5%, розкрити багато злочинів, а також розробити й добитися ряду змін у законодавчій системі, зокрема – й прийняття в першому читанні законопроекту «Про доступ до публічної інформації».
Проте присутні журналісти зауважили, що подолати корупцію неможливо, особливо зусиллями лише журналістів і їх викривальних матеріалів, що журналіст може лише формувати громадську думку.
Депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко зауважив, що лише «розуміючи причину корупції, ми зможемо її подолати». Причин же, на його думку, три:  ментальність, яка склалась історично внаслідок 300-літнього перебування під російською імперією, низький рівень доходів, зокрема у держслужбовців та несправедливий розподіл багатства.
«Феномен корупції в Україні, порівнюючи з країнами, які декларують майже повну відсутність корупції, полягає в тому, що вона існує не лише на верхньому, а й на середньому і низовому рівнях. Тобто, наші громадяни стикаються з проявами корупції в усіх сферах», –зазначив пан Григоренко.
Як зазначила Любов Паливода, у країнах із низьким рівнем корупції є активне громадянське суспільство; та великий вплив релігії, себто висока моральність суспільства.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хохма Показати IP 21 Жовтня 2009 20:48
Судячи по земельно-майнових питаннях прийнятими Луцькою МР і підтриманих БЮТівцями пан Григоренко в питаннях корупції практичний експерт.
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2009 12:19
Особливо чітко на це вказує автомобіль Григоренка та його постійні відпочинки в Іспанії при такій офіційній зарплаті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus