USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинських лісах полюватимуть на «ялинкових браконьєрів»

12 Грудня 2009 12:07
У передсвяткові дні волинські лісівники застерігають: за самовільне вирубування ялинки чи сосни накладається адміністративний штраф у розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Голова Держкомлісгоспу України Микола Тимошенко своїм указом зобов’язав начальників обласних управлінь лісового і мисливського господарства та керівників галузевих лісогосподарських підприємств перейти до посиленої охорони хвойних лісових насаджень, ялинкових селекційних плантацій і ділянок особливо цінних хвойних порід.
На Волині, як і у попередні роки, у передноворічний період організовані додаткові спеціальні рейдові бригади працівників лісової охорони. До них повинні долучитися представники МВС та Мінприроди. Рейдовики мають затримувати порушників та складати протоколи на нелегальних заготівельників ялинок.
За скоєні лісопорушниками самовільні рубки передбачається накладання адміністративних штрафів у розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. А це –  від 85 до 170 гривень. До того ж порушник закону має відшкодувати лісовим підприємствам заподіяні збитки, що вираховуються відповідно до товщини стовбура зрубаного дерева: від 154 до 3500 гривень. В окремих випадках сума сплати може сягати більше 9 тисяч гривень, – повідомляють у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
seal Показати IP 12 Грудня 2009 13:31
Ліцензію на "відстріл" отримано! Лісовій охороні, МВС та Мінприроди щасливого полювання!
Юка Показати IP 12 Грудня 2009 14:06
сподіваюся роздута історія з ялинковими кліщами трохи налякає лісопорушників і їх значно поменшає :)
seal Показати IP 12 Грудня 2009 15:24
До Юки. От якраз порушників, то навряд. Вони ж, як правило, не для себе зрубують ялинки, а на продаж. І тому їм глибоко начхати чи там будуть кліщі, а чи може ще яка зараза.
OrestN Показати IP 13 Грудня 2009 13:44
а мій сусід уже 4-й рік прикрашає свою китайську пласмасову ялинку. а пахощі хвойні купляє в магазинчику кришнаїтів біля будинку побуту. погодьтесь, класна альтернатива!
Юка Показати IP 13 Грудня 2009 15:33
До OrestN: я теж не перший рік встановлюю вдома штучну ялинку. Бо вважаю, що не запах хвої є головним атрибутом новорічних свят, а все таки саме дерево, прикрашене іграшками та гірляндами. до того з живої ялинки колючки вже на другий день посипатися можуть. яке ж тоді свято - лише марні розтрати!
Таня Показати IP 13 Грудня 2009 19:55
Наш народ це не зупинить, всерівно будуть вирубурати. Страшно коли вирубують молоденькі ялини цілими посадками, таких потрібно садити, а не штрафувати. Люди, купіть штучну ялину і вистачить на довго і гарно. Гарний новорічних свят.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus