USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинських магазинах побільшає свіжої риби

21 Грудня 2009 14:53
Члени постійної депутатської комісії з екології влаштували своєрідний екзамен для майбутніх орендарів волинських ставків. Іспит успішно склали семеро щасливчиків, котрі й займатимуться розведенням риби на місцевих водоймах.
 
«Лікбез проводити не будемо - не в дитячому садку. Питатимемо про права і обов’язки орендарів». Такими словами сьогодні розпочав екзамен голова екологічної комісії Олег Кіндер – начальник обласної екоінспекції.
 
Комісія запитувала присутніх про процедуру зарибнення волинських ставків, які документи потрібні для розведення риби та любительського рибальства. Цікаво, що питання не повторювалися. Тому ніхто не міг «підслухати» попередню правильну відповідь.
 
Претенденти намагалися відповідати, не підглядаючи в численні папірці. Вагомих зауважень до претендентів у членів комісії не було. Хіба що строк оренди скорочували із 49 років до 5. Олег Кіндер нагадував присутнім: якщо ловити рибу сітками в орендованих ставках, то так можна самому стати браконьєром.
 
У деяких із претендентів узагалі були грандіозні плани, приміром, розчистити водне плесо, відновити дамбу, розчистити береги та облаштувати рекреаційну зону. Кілька майбутніх орендаторів уже побували на минулому засіданні екологічної комісії, проте не знайшлися із відповідями на запитання «екзаменатора» Кіндер. Тому вдруге з’явилися на нинішньому засіданні депутатської. Їх вирішили особливо не мордувати - видали дозволи на оренду без зволікань.
 
У підсумку, орендарями ставків стали семеро волинян. Їхнє питання ще розглянуть на сесії обласної ради. Зауважимо, що Олег Кіндер кожному орендарю нагадував, що кінцевою метою оренди ставків є розведення і продаж місцевої риби, а не привезеної невідь-звідки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Таня Показати IP 21 Грудня 2009 16:46
Заголовок до статті - далеко не факт. Поживемо, побачимо. Прикро от тільки коли візьмуть в оренду ставок і нічого там не роблять. І розведенням риби не займаються і зони для відпочинку ніхто не облаштовує. А от з пересічних рибалок плату всі охочі брати.
seal Показати IP 21 Грудня 2009 22:17
Якби ще із збільшенням кількості зменшувалась ціна. Так ні ж. Краще викинути, але ціну не знизити. Часом буває (відразу додам, що не завжди) у Там-Тамі як подивишся на ту живу рибу, що плаває у акваріумі, то на місяць вперед пропадає всяке бажання її купувати. А ціна залишається незмінною.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus