USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

В бютелень не включили кандидата від ЄЦ

31 Жовтня 2010 13:41
В Камінь-Каширському районі на одному з мажоритарних округів з виборів до районної ради в бюлетені відсутнє прізвище одного з кандидатів в депутати , представника партії Єдиний центр.
Про це інформує координатор кампанії громадського спостереження за виборами ГМ ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.
Окрім цього, в Рожищенському районі в селі Єлизаветин не знята агітація біля ВД. Спостерігачами складено акти про порушення. Схожа ситуація в селі Чаруків Луцького району – там не знято політичну рекламу Волинської обласної організації Партії регіонів та кандидата Олександра Башкаленка.
В селі Борохів Луцького району спостерігачі ГМ ОПОРИ прибувши на виборчу дільницю о 7:00 виявили, що сейф уже був відкритий. Комісія розпочала засідання швидше терміну, визначено в законі. На той момент комісія вже пломбувала скриньки. На звернення спостерігачів щодо порушення закону, голова комісії відповів, що вони завжди починають ранкове засідання в день виборів о 6:45 і на цей раз не зробили виключення, тому не звертали уваги на строки визначені в законі. Крім того голосування на цій ВД розпочалось з запізненням - о 8:10. Причина - при роздачі бюлетенів членам комісії проводився їх перерахунок. До того ж, на цій ВД виявлено бюлетенів із виборів сільського голови на 8 % більше ніж виборців в списку виборців (854 виборців / 921 бюлетенів), при передбачених законом 0,5 %. Члени Борохівської сільської виборчої комісія ніяк не змогли пояснити цей факт. Натомість бюлетенів для голосування в багатомандатному виборчому округу по виборах в Луцьку районну раду на 2 менше ніж виборців в списку виборців.
В смт Маневичі Маневицького району на спеціальній виборчій дільниці, що розміщена в районній лікарні при кількості виборців внесених до списку виборців – 70, бюлетенів з виборів до обласної та районної ради є 60. Існує небезпека, що окремі виборці не зможуть проголосувати.
На спеціальній виборчій дільниці, що в Рожищенській райлікарні станом на 11:30 закінчились бюлетені з виборів до райради. 18 виборців не змогли проголосувати.
На виборчій дільниці № 02001 (м. Горохів) не вивішені для ознайомлення виборців інформаційні плакати з партійними списками та кандидатами-мажоритарниками по виборах до Горохівської міської ради. Зі слів голови відповідної ДВК дані інформаційні плакати дільнична виборча комісія не отримала від міської ТВК. Кількість кабінок для голосування та скриньок для голосування є меншою ніж передбачено законом.
У приміщені ДВК № 07039 (с. Привітне, Локачинського району) присутні інформаційні плакати з інформацією лише по партійних списках кандидатів до Локачинської районної ради. Інші інформаційні плакати передбачені законодавством відсутні.
Члени ДВК № 02071 (с. Терешківці, Горохівського району) видають бюлетені виборцям, які не мають з собою паспортів громадян України. На зауваження спостерігачів члени ДВК вони відповідають, що впевнені у тому, що видають бюлетені саме тим виборцям, які зазначені у списку виборців.
В селі Угриничі Любешівского району чимало виборців не можуть знати себе у списках виборців.
В Рожищенському районі на ВД одного з мажоритарних округів по виборах до районної ради ТВК в суботу передруковувала бюлетені та міняла їх на всіх дільницях округу, оскільки імя одного з кандидатів було надруковано двічі.

Довідково:


Громадянська мережа ОПОРА веде спостереження за виборами на Волині. Інформація збирається від 47 короткотермінових спостерігачів, що ведуть спостереження за 35 ДВК та 12 ТВК області. В режимі мобільних груп працює 5 довготермінових спостерігачів, які постійно збирають інформацію про виборчу ситуацію в різних населених пунктах регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus