USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Від вакцинації відмовилися п’ять тисяч волинян

18 Лютого 2010 13:32
Проти сезонного грипу торік щеплено 1 200 волинян, коли в інших регіонах України цей показник стартує від десятків тисяч вакцинованих.
На сьогоднішній колегії обласного управління охорони здоров’я головний санітарний лікар області Наталія Янко розповіла, що на Волині колективний імунітет доходить до критичної точки через відсутність вакцинації. Притім, не лише проти грипу, але й інших хвороб.
У 2007 році показник планових щеплень становив 97,7 %, у 2008-му – 91,1 %, у 2009 відсоток зменшився до 75,1. Збільшилася і кількість людей, котрі відмовляються від вакцинації: у 2007 – 735, у 2008 – 2 тисячі, у 2009 – понад 5 тисяч волинян.
«Ви ж медики. Я щиро здивований, що ви, лікарі, настроєні проти щеплення. Якби від раку чи СНІДу були би вакцини, то їх би всі робили!», - каже заступник міністра охорони здоров’я України Валерій Бідний.
Наталія Янко назвала такі показники із вакцинації на Волині «антивакцинацією».
«Ви повинні переконати кожного, що вакцинація – це важливо. Закликаю вас підтримувати позицію міністерства охорони здоров’я щодо щеплень, аби не було надзвичайних ситуацій», - сказала Янко. 
Вона додала, що незабаром на Волинь має надійти 40 тисяч упаковок протигрипозної вакцини. Тому потрібно забезпечити щеплення жителів краю.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Обурена Показати IP 18 Лютого 2010 14:03
"...Закликаю вас підтримувати позицію міністерства охорони здоров’я щодо щеплень". Справді, робота отаких чиновників медицини, як Янко, зводиться якраз до того, щоб підтримувати ту чи іншу позицію міністерства, а не до того, щоб думати про здоров’я людей. Імунітет на нулю, мабуть, не від того, що щеплення роблять тільки дурні. А від того, що нормальної їжі для дитини зараз не купиш. І не тільки в грошах справа, а в тому, що їсти вже нема що: все з ГМО, хімією і стимуляторами росту. Медики будуть догоджати вищому керівництву, а ми будемо вимирати по 20 і більше тисяч на місяць.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus