USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада обіцяє ремонтувати пам’ятки і квартиру Слапчука

11 Лютого 2010 14:45
Сьогодні обласна депутатська комісія з питань духовності та культури мізкувала над фінансуванням. Оскільки бюджет-2010 не прийнятий навіть на загальнодержавному рівні, то про будь-яке фінансування обласної культури годі й говорити, - констатують депутати облради.
Зокрема, обранці клопотатимуть перед бюджетною комісією про включення до видатків оплату ремонту приміщення Навчально-методичного центру культури Волині, ремонту квартири поета Василя Слапчука, виділення коштів на будівництво храму Благовіщення Пресвятої Богородиці в Луцьку.
За словами заступника начальника обласного управління економіки Галини Дикої, нині досі не відомо, скільки пам’яток знаходиться на території розпайованих земель у 1990-х роках.
«Уже давно назріло питання збереження таких пам’яток. Необхідно укласти договори з власниками цих ділянок про збереження архітектурних пам’яток. А ще варто включити наші пам’ятки до міжнародних туристичних маршрутів. Звичайно, після реставраційних робіт», - вважає Галина Дика.
Не виключено, що на Волині з’явиться і специфічна поліграфічна продукція – двомовні путівники. Про таку необхідність нагадав заступник начальника обласного управління культури й туризму Василь Ворон.
«Напередодні Євро-2012 варто було би надрукувати презентаційні буклети або випустити тематичні диски. Можливо, навіть двомовні: на українській і польській мовах», - запропонував чиновник.
Щоправда, на підтримку книговидавництва коштів не так багато, щоб друкувати таку продукцію. Заступник начальника обласного управління внутрішньої політики Віра Фамуляк повідомила, що на перший квартал 2010-го для видання книг і засобів масової інформації планують виділити 50 тисяч гривень.
«Іще з минулого року маємо зобов’язання перед видавництвами. Вже укладені договори про економічну підтримку ЗМІ з частиною видань», - розповіла Віра Фамуляк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus