USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Влада радить начальнику екоінспекції звільнити підлеглих. Фото

22 Червня 2010 12:43
Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк 22 червня представив нового начальника Державної екологічної інспекції на Волині - ним став Анатолій Гетьманчук, якого 21 червня урочисто провели з посади першого заступника начальника обласного лісомисливського господарства.

У своїй промові Анатолій Гетьманчук запевнив, що на інспекцію очікують зміни.

«Дежекоінспекція досі повністю не використовує свої можливості. Вона досі не заявила про себе», - відзначив Гетьманчук.

Заступник губернатора Віталій Карпюк окреслив завдання, які ставить перед екологами облдержадміністрація. Серед них - посилення ефективності служби і контроль за рухом небезпечним вантажів. Він зауважив, що претензій до інспекторів у нього більш, ніж достатньо.

«За два місяці своєї роботи я назбирав до вас чималих претензій. Всі ви – 110 чоловік – сиділи тут у Луцьку. Максимум, куди виїжджали – на кордон. А у нас – велика область. Поставлені завдання ви не можете виконати, якщо будете тут сидіти. Чому дядько з Любешова має їхати до Луцька за дозволом? Ви маєте бути ближчі до людей. Взагалі, цю контору в Луцьку варто закрити. Залишити в кабінеті по одному працівнику, а інші нехай їдуть у райони і працюють», - зазначив Карпюк.

«Ніхто не контролює викиди, спалювання сміття, сухого листя. У нас щороку торфовища горять, а за останні роки ви нікого не притягнули до відповідальності. Все списуєте на самозаймання. Взагалі не працюєте з відходами. Харчові підприємства підписують договори на утилізацію відходів з ЖКП, а знищувати харчові відходи має право в області лише Ковельський ветсанзавод. У кожному районі купи відходів, сухих дерев, які падають від найменшого пориву вітру», - наголосив чиновник.

Екологи виправдовувалися.

«Районному інспектору на місяць виділяють 40 літрів бензину. Тож, не надто наїздишся», - зазначив інспектор з Турійського району.

Таке пояснення не задовольнило Карпюка.

«Сорок літрів бензину для вас – ще й забагато. Звикли, що вам дають, вибачте, машину під задницю. А з Турійська до села маршруткою доїхати за гривню п’ятдесят можна. Вас першого треба звільнити. Позвикали. Не було організованої роботи, а люди підібрані випадкові. Цього року буде атестація держслужбовців, тож кожного працівника будуть оцінювати не за заслуги, а за конкретно виконану роботу», - повідомив заступник голови ОДА

Одним із пріоритетів роботи екоінспекції має бути вивезення отрутохімікатів з області та утилізація матеріалів, з яких збудовані склади. За словами Карпюка, у інспекторів кошти є: щороку з Фонду ОПНС виділяється по 3,5 мільйона гривень. Він переконаний, що досі ці гроші використовувалися не за призначенням, а, швидше всього, були розкрадені.

Начальник Держекоінспекції у Волинській області Анатолій Гетьманчук відзначив, що поки що не окреслив, які перші кроки він зробить на новій посаді.

«Потрібно детально все вивчити, окреслити шляхи, ознайомитися з ситуацією, з людьми, які працюють. Хто здатен виконувати завдання, той буде працювати, хто не здатен – не працюватиме», - каже головний еколог області.

Утім він запевнив, що інспекторів у райони таки направлятимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
йован Показати IP 22 Червня 2010 13:15
саня тримайся
УКБ Показати IP 22 Червня 2010 15:09
Клімчук з Ткачуком повівся несправедливо,а Колісник , накінець-то, здихався Гетьманчука.Ще при Французові хотів сплавити на місце Мігаса.
еколог Показати IP 22 Червня 2010 18:22
Не завадило б добре проатестувати і самого Карпюка. Строїть із себе "проффесіонала".
природоохоронець Показати IP 23 Червня 2010 14:07
За два місяці дуже діловий став.
цуцу Показати IP 29 Червня 2010 15:42
все в типовому стилі карпюка: всі ні хрена не роблять і всі винні. типу зараз при новій владі інспекція раптом кинеться до роботи. та буде те, що і було! а щодо доїзду до села за 15, грн, то є дві сторони медалі. по-перше, до якого села, бо є і віддалені села. а, по-друге, якщо інспектор почне тратити по півдня на поїзду в одне село, то це не робота. хай би карпюк сам спробував кудись по справах поїхати маршруткою. хоча, те, що роботи не роблять - зокрема по торфовищах - цілком погоджуюся. а взагалі треба скасувати ці різні інспекції, а то розплодилося їх (як і міністерств, до речі). а жити від того не краще. але то вже інша тема
волинянин Показати IP 31 Серпня 2010 20:52
це не в стилі Карпюка, це є в стилі наших чиновників - нічого не робити. і тут Карпюк прав. одиниці є зараз сумлінних посадовців. всі під себе лиш гребуть. Карпюк скільки працював в районі перед тим як пішов у область,так шо "проффесіоналом" він став не за 2 місяці і навіть не за 2 роки. те шо він гоиорить - мудрі речі але тільки для тих хто хоть трохи тямить в цих справах, так сказать не для хлопського розуму ці всі теми. тільки чи вдасться йому ті мудрі речі реалізувати - це вже інша справа. але в раойні його дуже поважали (ті хто працювали а не крали звичайно)
волинянин Показати IP 31 Серпня 2010 20:53
це не в стилі Карпюка, це є в стилі наших чиновників - нічого не робити. і тут Карпюк прав. одиниці є зараз сумлінних посадовців. всі під себе лиш гребуть. Карпюк скільки працював в районі перед тим як пішов у область,так шо "проффесіоналом" він став не за 2 місяці і навіть не за 2 роки. те шо він гоиорить - мудрі речі але тільки для тих хто хоть трохи тямить в цих справах, так сказать не для хлопського розуму ці всі теми. тільки чи вдасться йому ті мудрі речі реалізувати - це вже інша справа. але в раойні його дуже поважали (ті хто працювали а не крали звичайно)
Михайло Показати IP 3 Квітня 2012 09:54
НУ от дивлячись тепер з чітко видно, що Карпук "стимулював" Гетьманчука брати хабірі...
гага Показати IP 18 Серпня 2012 18:42
Які запевнення та перспективи а в результаті - сізо. Шкода Колісника ніхто не щупає - там вже вишка давно
гага Показати IP 18 Серпня 2012 18:43
Толику тримайся

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus