USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Влада радить мешканцям обваленого будинку шукати квартири

1 Серпня 2012 13:44
Луцькі посадовці радять мешканцям будинку, що на вулиці Рівненській, 109, шукати квартири, які можна було б винайняти до завершення відновлювальних робіт обваленої багатоповерхівки.

Про це розповіли мешканці будинку після зустрічі з представниками міської влади 1 серпня.

Зі слів мешканки обваленого будинку Наталії Климко, сьогодні вона разом із сусідами зустрічалася з заступником міського голови Ларисою Соколовською і начальником управління капітального будівництва міськради Леонідом Карабаном.

Жінка запевнила, що чиновники порадили мешканцям шукати житло, яке можна було б орендувати до завершення відновлювальних робіт у їхньому будинку. Мова йшла про декілька місяців, можливо, до початку наступного року.

Проте, мешканці п’ятиповерхівки на Рівненській, 109, не погоджуються на таку пропозицію. На це є декілька причин, каже Наталія Климко: «Сказали, що хочуть робити укріплення стін другого поверху – те, що написано в висновках, і торцової стіни першого під’їзду. Для того, щоб це зробити, треба вивезти меблі з квартир на всіх поверхах. Вони не вірили, що в наших квартирах нікуди переставити меблі. Пішли, подивилися, повірили і сказали, що нам треба винаймати квартири. Хто буде оплачувати ті квартири? Вони нібито будуть оплачувати, тільки поки не знають, в який спосіб. Шукати треба самим, бо нібито ніхто у Луцьку не хоче здавати житло під гарантії міської ради. Суму вони кажуть приблизно 1,5-2 тисячі, але за такі гроші наших квартир не винаймеш. Ми на фірму винаймаємо квартири по 2,5-2,6 тисячі. Але хто буде з квартироздавачами укладати договір: ми чи міськрада? Ми б хотіли, щоб це були вони».

Крім того, жінка наголошує, що певних витрат мешканці зазнають через перевезення меблів, особистих речей в орендовані квартири, тому хотіли б, щоб влада їх компенсувала або ж оплатила ці послуги.

Також жителі обваленого будинку наголошують, що будуть вимагати, аби їм надали статус постраждалих, багатоповерхівку визнали аварійною й такою, що її треба знести, а також вимагатимуть нового житла.

«Поки немає остаточних рішень міської ради, ми не дамо почати роботи – це незаконно. Буде засідання виконкому, де вони будуть щось вирішувати, але що ‒ ми не знаємо. Будемо там присутні, будемо добиватися того, що той будинок аварійний і його треба знести. Якщо буде рішення, що будинок аварійний, то нас зобов’язані забезпечити житлом не тимчасовим, а постійним. Ми таки вимагаємо нове житло, бо у висновках немає тексту про те, що після відновлювальних робіт цей будинок буде придатним для проживання», ‒ розповіла про наміри жителів Наталія Климко.

Вона також зауважила, що мешканці обваленого будинку не погодяться отримати інше житло, якщо воно у таких же «хрущівках», як їхні нинішні оселі. «Наше житло не відповідає санітарним і будівельним нормам теперішнім, відповідно до законодавства, ми маємо право на 50% збільшення житлової площі і кількість кімнат зберігається та, яка є. А такі самі не мають права пропонувати. На «хрущівки» ми не погодилися б, бо то буде ще гірше, ніж наше. Де гарантія, що вона стоятиме?» ‒ наголосила Наталія Климко.

Зауважимо, що чергове засідання виконавчого комітету Луцької міськради заплановане на 2 серпня. Про це йдеться на офіційному сайті Луцької міськради.

Нагадаємо, п’ятиповерхівка на вулиці Рівненській, 109 обвалилася 10 червня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
тиць-здиць Показати IP 1 Серпня 2012 14:03
А щоб такого теплого порадити владі?
VSC. Показати IP 1 Серпня 2012 14:21
Я им сочувствую, но губку закатать советую. Если у хозяина завалился частный дом, который он купил и где он сам собственник, то кто ему будет оплачивать восстановление и искать жилье.
Тарас до VSC. Показати IP 1 Серпня 2012 14:50
Підтримую ! Якби приватний будинок в когось згорів би,чи завалився,то тоді казали б:"Так їм і треба-понабудовували собі хоромів за крадені кошти !"... А завалений будинок це також приватна власність,тому не потрібно "лізти на голову",а просто вірно чекати того,що дім відремонтують !
Справедливий Показати IP 1 Серпня 2012 14:24
Дістали. Люди, а ж....па у Вас не зліпнется ?
погоджуюсь до Справедливий Показати IP 1 Серпня 2012 14:49
апетит у наших людей приходить під час їжі
Сергій Показати IP 1 Серпня 2012 14:50
Там вони і дочекаються білих мух.
Z Показати IP 1 Серпня 2012 15:01
Звичайно, того, що сталось з тим будинком, навіть ворогу бажати гріх, але все ж трішечки здається, що потерпілі таки знахабніли з вимогами.
Совісна Показати IP 1 Серпня 2012 15:07
Люди, що з вами? Маю на увазі так званих коментаторів. Це не той приватний дім, який має один поверх. Хата простіше кажучи. Це багатоквартирний дім, у якому приватні квартири, але їхні господарі не мають змоги впливати на перебудови у будинку. Невже цього не можна зрозуміти? Чому вас жаба давить? Хочете самі так губу розкатувати? Та помилуй Боже від такого вибору
несправедливий Показати IP 1 Серпня 2012 15:47
Ті що в міськраді мають котеджі,то хай візьмуть постраждалих до себе в хороми,які побудовані за крадені кошти,або прозвітуються перед народом документально де взялися в них такі гроші
D Показати IP 1 Серпня 2012 16:22
Дайте і мені їжу з ресторану! А то набридло готовити!
для Совісної Показати IP 1 Серпня 2012 16:59
А чому ніхто не розуміє що немає в Луцьку такої кількості нового житла ,щоб роздади нові ще й на 50% більші квартири усім мешканцям будинку.І доречі за 1500-2000грн житло зняти можна
Василь Показати IP 1 Серпня 2012 17:02
В хрущовки воне не підуть, там жити теж не будуть. А що ви раніше не думали і не ходили у Міську раду, як там "влізла" Ліга -Нова???? Чому ви допустили це? Чому не думали і не писали звернення про поліпшення житлово -побутових умов??? А зараз, коли вас і так влада підтримує -ви ще "вимагаєте" чотирьохкімнатні квартири???Є лучани, ососбливо старшого покоління, одинокі, які проживають ще у гірших умовах. Усі вам співчувають, але не наглійте!!!
Лучанка Показати IP 1 Серпня 2012 17:39
Правильно,знахабніли люди. Жили у хрущівці, а зараз давайт їм новеньку, а не жирно. А таку ж хрущівку не хочете, чи може мені я також живу у хрущівці і не знаю, може вона також завтра завалиться також дадуть нову. Давайте всі будемо вимагати нові доми і квартири. Минув соціалізм, тепер задарма не дають нічого, кууйте, будуйте- це ваші проблеми.Це,що ми платники податків маємо вам купити нові квартири, а самі живеом по найманих квартирах. Правильно не давати, а відремонтувати і хай вони також дають на ремонт житла.Наглі, як паравози.
дідо Показати IP 1 Серпня 2012 18:32
Жителів вигнати на вулицю, будинок опломбувати,як аварійний, а дітей забрати до сиротинця. Поки самі власники будинка не віремонтують або не побудують новий ЗА ВЛАСНИЙ кошт.
Лучанка Показати IP 1 Серпня 2012 23:16
Ви знаєте я так читаю і дивуюся чи це пишуть люди, які працюють в ОДА чи в Луцькій міській раді!!! ДЕРЖАВА ВИДІЛИЛА КОШТИ НА ЦЕЙ БУДИНОК, ЯКІ ПИТАННЯ? ДЕРЖАВА ДАЛА ГРОШІ НА ПРИДБАННЯ КВАРТИР УСІМ ЛЮДЯМ, що тут такого, виділил с-ки 15млн. чи 13млн. грн.?! Що мало?! Я не думаю,що цей будинок який повалився коштує с-ки навіть відремонтований!!! Народ, лучани, ЯКІ КВАРТИРИ ЗНІМАТИ? ХАЙ ТІ, ЩО ДО ЛУЦЬКА ПРИЇЖДЖАЮТЬ ЗНІМАЮТЬ СОБІ КВАРТИРИ, А НЕ МІЩАНИ БУДУТЬ МАЮЧИ ДЕ ЖИТИ СОБІ ЇХ ЗНІМАТИ, нічого зробити не можуть!!! Гнати ту владу в шию, що це таке?! ЗВЕРТАЙТЕСЯ НА ТЕЛЕБАЧЕННЯ, ПИШІТЬ ПРЕЗИДЕНТУ, ЩО ЦЕ ЗА НАХАБСТВО?! ЛЮДИ-БУДЬТЕ ЛЮДЬМИ В ПЕРШУ ЧЕРГУ,А НЕ ЗВІРАМИ!!! В мене в самої приватна власність і я нічого не кажу, люди за ці будинки гроші платили, тепер нехай влада їх і окуповує, а чому власник ЛІГА НОВИ НІДЕ НЕ СИДИТЬ? ЧОМУ ВІН НІЧИМ НЕ ДОПОМАГАЄ? ЩО ЦЕ ТАКЕ?!
D до Лучанка Показати IP 2 Серпня 2012 12:16
Ви будівельник, що вважаєте, що власник ЛІГА НОВА винен у трагедії? Будь-ласка своє ПІБ скажіть, та де закінчували свою спеціальність.
ABCDE до D Показати IP 2 Серпня 2012 20:49
Перш ніж таке мені писати-спробуйте самі таку інф. написати,мабуть всім буде цікаво на Вас "ОБІЗНАНОГО" подивитися!!!
VSC. до Лучанка Показати IP 2 Серпня 2012 16:22
" ДЕРЖАВА ДАЛА ГРОШІ НА ПРИДБАННЯ КВАРТИР УСІМ ЛЮДЯМ" - перед тем, как включать "Caps Look" - НЕПЛОХО ВКЛЮЧИТЬ МОЗГИ. Деньги выделены на капремонт и восстановление. Если бы выделили на приобретение, то не было бы вопросов.
1 Показати IP 2 Серпня 2012 13:32
Мешканці квартир вже зовсім з розуму посходили. Як слідкувати за будинком - так нема кому, а як квартири отримувати так... А пані Наталія Климко хай взагалі думає що говорить.
Лучанка Показати IP 7 Серпня 2012 16:08
Нехай Романюк поселить людей в Буратіно. А чого би ні? Всерівно зроблено за громадські гроші.
Для мерії Показати IP 7 Серпня 2012 16:13
В мерії немає жодного спеціаліста. Кривицький сказав, що в його команді були всі будівельники. А тут зібралась всяка шваль, ще й тиснуть на людей, що це приватна власність, де спільні : покрівля, сходові клітки і т.інше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus