USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Владика Ніфонт молився за убієнних білорусів. ФОТО

3 Грудня 2009 11:33
Керуючий Волинською єпархією УПЦ митрополит Луцький і Волинський Ніфонт помазував святою оливою та окропив прихожан у білоруському місті Мозир. Владика відвідав Республіку Білорусь на запрошення тамтешнього єпископа Туровського і Мозирського Стефана, як прояв духовної дружби.
 
 
 
Волинський владика УПЦ вшанував брпужніх духівників на честь престольного свята кафедрального храму Архангела Михаїла. Напередодні цього митрополит Ніфонт очолив звершення урочистої всенічної. Йому співслужили єпископ Туровський і Мозирський Стефан та єпископ Городницький Олександр, вікарій Київської митрополії. Після полієлею митрополит Ніфонт помазав присутніх святою оливою, - повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.
 
 

 
В день престольного свята, який припадає на день пам’яті Архангела Михаїла, у місті Мозир владика Ніфонт у співслужінні тих ж архієреїв очолив святкову Божественну Літургію. Після богослужіння був звершений хресний хід. Усіх присутніх на святі окропили святою водою.
 
«Мені приємно сьогодні побувати в гостях у Вас, дорогий владико Стефан, і разом з Вами та Вашими духовними дітьми помолитися у цьому прекрасному храмі. В нас на Волині люди уже звикли, що Ви кожного року на наше Волинське свято на честь святих Волинських угодників Божих приїжджаєте у Луцьк. Наша духовна дружба таким чином посилюється», - подякував митрополит Ніфонт.
 

 
Під час візиту обидва владики звершили молитву за убієнних, які загинули від куль карателів НКВС у підвалах храму. Там за радянських часів були катівні НКВС. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus