USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вода продовжує наступати садиби волинян

20 Січня 2011 09:58
Рівень води у всіх водотоках Волині зростає.
На заплавах перебувають усі річки області, а води в ріках Прип'ять – у Ратнівському, Стохід – у Любешівському, Стир – в Маневицькому та Турія – в Камінь-Каширському районах досягли критичних рівнів.
За таких умов починається підтоплення сільськогосподарських угідь, присадибних ділянок та господарських будівель. Про це повідомили в облводгоспі та Волинському гідрометеоцентру.
Станом на 19 січня паводковими водами річки Прип’ять у Любешівському районі підтоплено понад 21 тисячу гектарів території, а також шість присадибних ділянок в селі Люб’язь.
У селищі Любешів Стохід підтопив 18 господарських будівель, а також талі та ґрунтові води три садиби в селі Пожіг цього ж району.
У Камінь-Каширському районі талими та грунтовими водами підтоплено 105 садиб та один житловий будинок в селі Житнівка. В районі села Видерта затопленими залишаються 15 гектарів сільськогосподарських угідь, які перебувають в особистому користуванні громадян.
У Маневицькому районі у чотирьох населених пунктах підтоплено 4,5 гектара сільгоспугідь, сім господарських будівель та один житловий будинок у селі Розничі, який побудований на межі із заплавою річки Стир.
У Ратнівському районі за рахунок талих і грунтових вод підтоплено 267 присадибних ділянок у 15 населених пунктах та 2110 га сільськогосподарських угідь.
Всього у чотирьох районах області підтоплено два житлових будинки, 25 господарських будівель, понад 380 присадибних ділянок та 23 тисяч гектарів території, в тому числі 2,2 тисяч сільгоспугідь.
На польдерних меліоративних системах Любешівського, Любомльського, Ратнівського і Шацького районів періодично працює 20 насосних станції, з них у Любешівському УВГ – 11, Ратнівському МУВГ – 7 і Шацькому МУВГ – 2.
З інших меліоративних систем надлишкові води відводяться самотічно.
Для попередження виникнення аварійної ситуації, на сьогодні в Ратнівському міжрайонному управлінні водного господарства працює дві аварійні бригади, які проводять ліквідацію заторів льоду в районі газового переходу на річці Вижівка Ратнівського району та річках Кизівка і Прип'ять Старовижівського району.
В Любешівському районі на Цирській осушувальній системі дві аварійні бригади проводять відновлювальні роботи на ділянці дамби водосховища, частково зруйнованої бобрами. Ще одна аварійна бригада Любешівського управління водного господарства проводить роботи з недопущення затоплення річковими водами території села Хоцунь.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus