USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Водіїв-порушників замість штрафами карають роботою

25 Лютого 2010 14:30
Суспільно корисне покарання застосовують до порушників дорожнього руху в Дубечненській сільській раді Старовижівського району – їх перевиховують залученням до громадських робіт.
«Тих, хто провинився на дорозі, але не може заплатити штраф за порушення, за рішенням суду і виконавчої служби направляють на громадські роботи до нас, – розповідає сільський голова Микола Антонюк. – Ми зібрали соціальних працівників і з’ясували, які проблеми є в обійстях немічних пенсіонерів, інвалідів, учасників бойових дій».
Громадськими роботами карають переважно безробітних водіїв. Порушники допомагають пенсіонерам і немічним селянам розчистити сніг із даху хати, хліва чи на подвір’ї, нарубати дров чи полагодити огорожу.
Минулого тижня покарані водії навіть лагодили в будинку культури села Дубечне дах. Улітку ці люди будуть чистити озера і ставки.
«Найбільше порушників серед тих, хто їздить на мопедах, потім – власники авто і навіть... мотоблоків. Однак декому таке перевиховання не йде на користь. Вони знову порушують правила дорожнього руху, сідають за кермо напідпитку», - зазначив Микола Адамович.
На громадські роботи окремі потрапляють вже по третьому колу, - пише «Вісник&К».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
citizen Показати IP 25 Лютого 2010 17:33
Рівноцінна заміна - не хочеш платити - плати, але це потрібно до всіх застосовувати, ато різні так звані "мажори" як "плювали" на закони і правила так і продовжують. А нашк ДАІ - більшість працівників незнають даже правил! Із цим не раз стикався - сам недавно вивчився на водія і декілька раз вже стикався із такими ситуаіями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus