USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Води Турії загрожують вийти з берегів

26 Лютого 2010 17:21
Ковельська влада занепокоєна небезпечним льодоходом і підвищенням рівня вод у руслі ріки Турія – очікують підтоплення територій навколо районного центру.
Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Ковельської райдержадміністрації Ярослав Супрунюк детально окреслив першочергові завдання щодо можливих надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пропуском льодоходу, весняної повені, паводків, підтоплень населених пунктів цьорічної весни.
Районне управління МНС має створити та утримувати в постійній готовності оперативний підрозділ для забезпечення ліквідації негативних наслідків повені. До можливої негоди має підготуватися і Ковельське міжрайонне управління водного господарства. Воно зобов’язалося перевірити готовність всіх меліоративних систем до пропуску водяних потоків та проведе моніторинг рівня ґрунтових вод.
Уже сьогодні зрозуміло, що основна причина підтоплень – підняття рівня ґрунтових вод, недостатнє обслуговування системи осушувальних каналів в населених пунктах та замулення і засмічення побутовим сміттям ровів та водопроточних труб.
За інформацією Ковельської метереологічної станції, нині спостерігається динаміка зростання рівня води в річках Турії на 18 сантиметрів, на Стоході – до 48 сантиметрів, - інформує прес-служба райдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus