USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Вольво» робитимуть… китайці

30 Листопада 2009 18:24
Китайська автомобільна компанія «Geely» домовилася із американською корпорацією «Ford Motor» про купівлю торгової марки «Volvo». Відтепер найбезпечніші у світі автомобілі складатимуть китайці, які планують викупити в американців 100 відсотків акцій колишнього шведського автовиробника «Volvo».
Сторони домовилися, що права на інтелектуальну власність «Volvo» повністю перейдуть до «Geely». Тобто, якщо китайці таки домовляться про купівлю шведського «інтелекту», то «Geely» зможе контролювати і на власний розсуд використовувати усі авто технології шведів.
Працівники та конструктори «Volvo», яких викупили американці через банкрутство шведської компанії, матимуть можливість користуватися інтелектуальним надбанням «Ford». А саме, розробками американського концерну з безпеки та захисту навколишнього середовища. А ось китайцям заборонено користуватися цими новими розробками «Ford».
Власне, поки що компанію «Geely» влаштовує той радісний факт купівлі 100 відсотків «Volvo». Китайці викладуть за торгову марку близько 2 мільярдів доларів, що на третину більше тієї суми, за яку шведів 10 років тому викупила американська корпорація «Ford Motor», - повідомляє Auto.ria.ua
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
seal Показати IP 30 Листопада 2009 18:55
Мда....... А був же ш хороший європейський автомобіль............. З такими темпами все скоро стане китайським.
Vetal Показати IP 1 Грудня 2009 16:07
Та Вольво і надалі випускатимуть в Європі і автомобіль буде таким самим, просто китайці їхніми технологіями будуть користуватись. Китайці канешно мочять так свою країну підняти!!! Мм такого підйому напевно довго ще будемо чекати!!
seal Показати IP 1 Грудня 2009 20:59
До Vetal. Так дай то Бог. Але пригадується історія з придбанням китайською фірмою BENQ підрозділу по випуску мобільних телефонів німецького концерну SIEMENS. І де зараз можна побачити в продажі мобільні телефони марки SIEMENS? Хіба б/в.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus