USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь заробила на грибах і ягодах вдвічі більше, ніж минулоріч

8 Серпня 2016 13:45
10 мільйонів гривень становить сума податків і зборів, сплачених підприємцями і фізичними особами-збирачами грибів та ягід за нинішній рік. В той час як минулоріч вона становила 4,6 мільйона гривень.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської ОДА Володимира Гунчика.

Зі слів Гунчика, окремі підприємці через бізнес-омбудсмена поскаржились на обласну влада і фіскальну службу буцімто ті зловживають своїми посадовими обов’язками і дуже упереджено відносяться до збирачів, які не зареєстровані в області як платники податків. Йдеться про осіб, які користувались продукцією лісового господарства області не сплачуючи за це відповідних податків.



ЧИТАТИ ЩЕ: З ВОЛИНІ ХОТІЛИ НЕЗАКОННО ВИВЕЗТИ 15 ТОНН ЧОРНИЦІ

На що голова ОДА заявив, що обласна влада буде і надалі чинити супротив проти бізнесменів, коли представники бізнесу намагатимуться використати багатства Волині не маючи на це права. Останні не бажають сплачувати ПДФО, військовий збір та збір за спеціальне використання лісових ресурсів, тому шукають шляхи уникнення відповідальності.



6 мільйонів 309 тисяч гривень рентної плати цього року сплатили лише збирачі ягід, не враховуючи інших виплат. Володимир Гунчик зауважив, що минулоріч гордились тим, що завдяки таким платежам поповнили місцеві бюджети на 4,6 мільйона гривень. Проте цьогоріч ця сума збільшилась більш як вдвічі і становить 10 мільйонів гривень.

«Ще не повністю узгоджені позиції по всіх напрямках. Є ще недопрацювання, система не скрізь працює. Але це кошти, які пішли в місцеві бюджети», - резюмував Гунчик.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Польщі кілограм волинських чорниць коштує 60 злотих (приблизно 400 гривень). Чорниця з України продається і в супермаркетах Лондона за ціною 2 фунти стерлінгів (приблизно 65-66 гривень) за 200 грамів - це зі знижкою 30%. Натомість на Волині на ринках за літрову банку просять 25 гривень, у оптових заготівельників ціни на 2-3 гривні менші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дьодік Показати IP 8 Серпня 2016 14:20
Браво! Повернулись до епохи збиральництва, як первісні люди. Є надія, що опануємо агрокультуру, а там, дивись, і індустріалізацію проведемо. Чи ми вже в постіндустріальному суспільстві? (Постіндустріальне суспільство в українському варіанті - це коли ліквідатори з КПSS, КГБ і камсамолу зруйнували індустрію і ми повернулись в епоху збиральництва).
Катя до Дьодік Показати IP 8 Серпня 2016 17:21
Таке щось брякнув, аби пара дарма з рота не йшла.
маневичі Показати IP 8 Серпня 2016 18:21
нема чим хвалитись.2 чи 3 роки тому лише один Маневицький район зібрав до бюджету за гриби і ягоди 6 мільйонів гривень.
Анонім Показати IP 9 Серпня 2016 15:10
Найшли чим хвалитися нема роботи і люди мусять і ти а де ще зароблять!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus