USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь для білорусів – клондайк підшипників та якісних меблі

9 Грудня 2009 13:07


Із початку року з Волині до Білорусі експортовано товарів на суму 10, 3 мільйона доларів США. До сусідів вивозили переважно тваринні жири та олію, підшипники, меблі, чорні метали та вироби із них , папір і картон, полімерні матеріали та пластмаси. Цю статистику оприлюднили на сьогоднішній зустрічі між керівництвом області та білоруськими дипломатами із амбасади Білорусі в Україні.
За результатами січня-вересня 2009-го, двосторонній товарообіг між Волинню та Білоруссю сягнув 27, 4 мільйона доларів США. Це на 24 відсотка менше, ніж у той же період минулого року. Частка сусідньої держави в міжнародних економічних зв’язків регіону становила 5, 2 % від сукупних комерційних операцій.
 
Заодно, в переліку імпортованих товарів із Білорусі переважали молочні продукти, нафтопродукти, текстиль та вироби з нього, сільськогосподарські транспортні засоби. Імпорт сягнув 17,1  мільйонів доларів США,
 
«Із загальних обсягів іноземних інвестицій на суму 327 мільйонів доларів США, обсяги білоруського капіталу становлять пів мільйонів доларів або 0, 2 відсотка від сукупних надходжень з-за кордону», - зауважила на зустрічі з білоруськими дипломатами начальник обласного управління економіки Любов Івевакова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 9 Грудня 2009 14:43
наші меблі на експорт? мене дивують білоруси, адже їх меблі на порядок кращі та й якісніші за наші! куди вони дивляться?
alex Показати IP 10 Грудня 2009 07:58
Я думаю, це меблі з лісгоспів, виготовлені з натурального дерева. В часи Брєжнєва для Кремля брали, в основному, ківерцівський мозаїчний паркет.
OrestN Показати IP 10 Грудня 2009 21:13
хоть білоруські товари якісні, конкурентоспроможні? ми вже ситі китайським ширпотребом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus