USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь увійшла в пандемію грипу, - Наталя Янко

2 Листопада 2009 12:17
Сьогодні на засіданні протиепідеміологічної комісії облдержадміністрації оприлюднена статистика пандемії грипу та гострих респіраторних і вірусних інфекцій на Волині. Про це 2 листопада інформують «Волинські новини».
Згідно із даними обласного управління охорони здоров’я, станом на сьогоднішній ранок зареєстровано 14 590 хворих на гострі респіраторні та вірусні інфекції та грип, із них 6700 дітей.  В краї функціонує понад 540 інфекційних ліжок, додатково відкрито іще 280.
«В область уже надійшло 250 тисяч лікарських масок і понад 3 тисячі доз препарату Таміфлю», - зазначив начальник обласного управління здоров’я Ігор Ващенюк.
Голова облдержадміністрації дав доручення заступнику Святославу Кравчуку взяти на особистий  контроль надходження медпрепаратів у роздрібну торгівлю. Уже сьогодні ж ліки надійдуть у мережі аптек, зокрема  \"Волиньфарм\" та \"Волиньфармпостач\".
«Дотримання усіма, без виключення, засобів запобігання та профілактики вірусу грипу – головний метод боротьби з епідемією в області», - каже голова облдержадміністрації Микола Романюк.
Головний санітарний лікар області Наталія Янко повідомила, що \"ситуація в області напружена і серйозна. Волинь увійшла в пандемію грипу, яка була оголошена  Всесвітньою організацією охорони здоров’я ще влітку цього року\".
Губернатор Волині дав доручення санепідемслужбам провести перевірку дотримання протиепідеміологічних заходів в організаціях, установах, магазинах і на ринках краю. Зауважив, що «волинянам життєво необхідно дотримуватися жорсткого маскового режиму».
\"Усі лікарняні установи Волині забезпечені ліками. Уже сьогодні організовано масове пошиття захисних масок, - каже Микола Романюк. - Звертаюся до мешканців краю - не займайтеся самолікуванням і за будь-яких підозрілих симптомів звертайтеся до лікарів».
Голова облдержадміністрації попередив фармацевтів, що роздрібна ціна на захисну маску не повинна перевищувати півтора гривні. Пошиття і розповсюдження масок в містах та районах Волині жорстко контролюватимуть, - повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петя Показати IP 3 Листопада 2009 12:53
а сусідня новина пише "До Луцька «свинячий грип» поки що не дістався" Янко, скільки Вам доплачують за россiювння паніки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus