USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинське молоко буде, як в Європі, - міністр

18 Січня 2011 16:43
М’ясне скотарство, виробництво молока та збільшення посівів цукрових буряків і жита – найбільш пріоритетні напрямки розвитку сільського господарства на Волині.

Про це під час прес-конференції в Луцьку 18 січня розповів міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Присяжнюк вважає, що аграрний сектор області нині на «вірному шляху», і запевняє, що Мінагрополітики сприятиме усім місцевим сільськогосподарським програмам, які потребуватимуть державної підтримки.

«Це особисті господарства. Це тематика м’ясного скотарства, це збільшення посівів цукрового буряка, жита і збільшення виробництва молока. Сьогодні обласною радою і обласною адміністрацією окреслені програми. Це мотивація одноосібника щодо збільшення кількості поголів’я худоби, щодо збільшення м’ясного стада», – сказав він.

Присяжнюк також зазначив, що важливим завданням влади на наступний рік-два буде приведення до євростандартів молока, що виробляється в Україні.

«Нам сьогодні треба технологічне обладнання для збереження якості молока. Зараз по стандартах європейських наше молоко високого ґатунку попадає в самий низький ґатунок європейського молока… І не проблема в тому, що наші корови дають неякісне молоко. Наше молоко якісне. Тому що добрив хімічних ми вносимо в десятки разів менше, чим європейські фермери. Але якщо говорити про заготівлю, зберігання і транспортування – отут ми з вами хромаємо», – висловився міністр.

Присяжнюк пояснив, що невдовзі перед усіма керівниками молокопереробних підприємств його міністерство поставить вимогу покращити якість молока. Робитимуть підприємства це шляхом закупівлі нового сучасного єврообладнання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ННН Показати IP 18 Січня 2011 19:42
Для Присяжнюка "невдовзі" - це через 50 років. Треба збудувати сучасні ферми і закупити сучасне обладнання, облаштувати доїльні зали і т.д. Тобто, протягом 2-3 поколінь. А зараз - дійниця між ногами доярки, гній і комарі, немите вимя і 500 000 000 бактерій в одному куб. см. молока.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus