USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські бібліотекарі відхопили шмат від 25 мільйонів доларів

4 Лютого 2010 10:07
Центральна бібліотека Ковельського району стала переможцем першого туру Конкурсу з організації нових бібліотечних послуг із використанням вільного доступу до Інтернету.
Ковельська бібліотека увійшла до переліку 120 бібліотек в Україні,які отримають комп’ютери для безкоштовного доступу до Інтернету відвідувачам бібліотек «Бібліоміст», - повідомила менеджер проекту Діяна Пайковскі. Бібліотеки підключать до Інтернету влітку 2010-го. Навесні в навчальних центрах «Бібліомосту» працівники книгозбірень пройдуть навчальні курси з інформаційних технологій і нових бібліотечних послуг. Це допоможе їм краще обслуговувати користувачів бібліотек і допомагати їм з пошуком необхідної інформації.
Бібліотек-переможців відбирали за досвідом роботи з користувачами і надання послуг, що відповідають їхнім потребам, ідеєю щодо впровадження інноваційних бібліотечних послуг з використанням вільного публічного доступу до Інтернету. Також вибрали бібліотекарів, яких підтримує місцева влада та громада.
Органи влади на місцях зобов’язалися сплачувати за Інтернет в обладнаних бібліотеках. Місцеві приватні підприємства і громадські організації також засвідчили свою підтримку.
«Ми допомагатимемо тим бібліотекам, які допомагають собі самі», - сказав директор програми «Бібліоміст» Колін Гуард. - Перевагу в конкурсі отримали ті бібліотеки та громади, які роблять вагомий внесок в розширення доступу до інформації для місцевих жителів». Довідково:
Програма «Бібліоміст» допомагає модернізувати систему публічних бібліотек в Україні. Минулого року лише 23% українців відвідали бібліотеку, при тому, що майже 60% українців не мають доступу до Інтернету. Коли бібліотеки надаватимуть публічний доступ до Інтернету, у місцевих громад з’являться нові можливості.
Згідно зі звітом публічної бібліотеки міста Сент Луїс (США), з кожного долара, інвестованого у бібліотеки, громада отримує користь, варту чотирьох доларів. Оцінка потреб українських бібліотек, проведена програмою «Бібліоміст», вказує на те, що лише 2,5% публічних бібліотек в Україні надають користувачам безкоштовний доступ до Інтернету, в той час як у європейських країнах цей показник перевищує 75%. «Бібліоміст» - це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства культури і туризму України, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. Для сприяння досягненню цілей програми, корпорація Microsoft безкоштовно передасть публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 4,4 мільйона доларів США.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus