USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хабар на $5 млн: ліквідатора банків заарештували

10 Червня 2017 15:23
Печерський райсуд Києва заарештував із можливістю внесення застави в сумі 130 млн грн уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) Юлію Приходько, яка була затримана під час отримання $5 млн хабара.

Про це повідомила Генеральна прокуратура України у Facebook.

«За клопотанням Генеральної прокуратури Печерським районним судом міста Києва одній із уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб обрано запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 130 млн грн.», – йдеться в повідомленні.

ТСН пише, що адвокати Приходько наполягали, що їхня підзахисна не має стосунку до інкримінованих їй злочинів, а тому тримати її під вартою немає сенсу. Крім того, вона нібито перенесла гіпертонічний криз і має інші проблеми зі здоров'ям.

Захист назвав суму застави «не підйомною», просив відпустити жінку під особисте зобов'язання і запевняв, що знайдені в банківському сейфі гроші не мають до неї ніякого стосунку, оскільки ящик зареєстрований на колишнього чоловіка.

7 червня Генеральна прокуратура України спільно зі Службою безпеки України під час отримання $5 млн хабара затримала уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко. Імені затриманого чиновника Луценко не уточнив.

Пізніше журналісти програми «Схеми» повідомили, що на хабарі була затримана Юлія Приходько, яку 6 червня призначили уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію банку «Форум».

На сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб зазначено, що Приходько є провідним фахівцем із питань урегулювання неплатоспроможності банків. Розпочати виконання функцій ліквідатора банку «Форум» вона повинна була 8 червня.

Згідно з електронною декларацією про доходи, у 2016 році Приходько заробила 742 88 тис. грн.

Також повідомлялося, що під час обшуку в банківській комірці чиновниці було знайдено півмільйона доларів готівкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus