USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські депутати стануть експонатами музею

16 Грудня 2009 11:32


У селі Сериховичі в Старовижівському районі готують приміщення під новий музей. Там уперше на Волині постане унікальний Музей народовладдя та місцевого самоврядування, де за експонати слугуватимуть документи про ратні діла волинських депутатів.
Ідею нового музею оприлюднили на засіданні постійна комісія з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій Волинської облради. Депутати розглянули лист-звернення колишнього нардепа І скликання Андрія Бондарчука. Він просить обранців виділити 1,5 мільйона гривень на спорудження музею народовладдя в Сериховичах.
 
Бондарчук переконує, що подібний музей популяризуватиме історію самоврядування нашого краю. Експозиція розкаже відвідувачам про вибори ще з часів панської Польщі та до нинішньої пори. Чому музей постане в Сереховичах? Бо його вихідцями були депутати трьох різних держав: Іван Бондарчук – депутат польського сейму, Юхим Ярощук – багаторічний голова Волинської обласної ради в складі СРСР, Андрій Бондарчук – народний депутат України першого скликання Незалежної України.
 
 «Крім цього, село, яке у 2012 році святкуватиме 510 річницю з часу свого заснування, знаходиться на привабливому туристичному маршруті Луцьк-Колодяжне-Ковель-Мильцівський монастир», - зауважив почесний громадянин Волині Андрій Бондарчук.
 
Члени постійної комісії підтримали подання та рекомендували головному фінансовому управлінню передбачити кошти на створення такого музею під час формуванні обласного бюджету на 2010 рік.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юка Показати IP 16 Грудня 2009 14:20
а самі депутати будуть представлені у вигляді експонатів (тільки воскових)?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus