USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинські депутати засудили ратифікацію угоди про російський флот у Криму

27 Квітня 2010 12:27
Депутати Волинської обласної ради прийняли звернення до до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо Угоди між Україною і Російською Федерацією стосовно продовження терміну перебування Чорноморського Флоту Російської Федерації на території України.

Опісля перерви, оголошеної на півгодини депутат Ігор Гузь зачитав спільну заяву від фракції БЮТ, «Нашої України» та УНП. Він зауважив, що Верховна Рада голосуванням у 236 депутатів здала державні інтереси, проголосувавши за ратифікацію угоди із Російською Федерацією щодо Чорноморського Флоту .

«Це кулуарне рішення, прийняте без громадського обговорення. Національна безпека не є предметом комерційного торгу», - зауважив Ігор Гузь. У заяві депутати від імені волинян закликали парламент денонсувати прийняття угоди.

«Потрібно не здаватися. На половину депутатів тиснула невідома рука, щоб ця сесії вдруге не відбулася. Потрібно показати, що в нас є хребет», - сказав Гузь.

Волинський губернатор Борис Клімчук зауважив, що обранці громади займаються «великою політикою».

«Категоричність гарна під час революції. Україні потрібний спокійний поступальний розвиток», - зауважив Клімчук. Він поцікавився у присутніх: чи піде ця заява у «плюси» політиці нашої держави. Клімчук сказав, що якщо депутати звернуться від імені усіх жителів Волині, то злукавлять.

Голова ради Анатолій Грицюк у своєму виступі підтримав звернення до Верховної Ради.

Депутат Олександр Свирида зауважив, що мають бути люди, які би змогли вказувати нинішньому Президенту на помилки. Одними із цих людей мають бути і депутати Волиньради. Він нагадав до чого привела історична угода між Україною та Росією за часів Богдана Хмельницького.

Володимир Бондар сказав, що нині політичні сили прагнуть вирішити свої інтереси за рахунок українського народу. «Україна і далі буде містком між заходом і сходом. Такі питання так не вирішуються», - зауважив Бондар.

«Давайте не будемо згадувати у цьому залі слова «захід», «схід», Луганськ, Донбас. Давайте не ділити Україну», - сказав Борис Клімчук. Проте депутат Богдан Дівнич зауважив, що наразі триває безпосередній поділ держави.

40 депутатів проголосували за прийняття цього рішення, один утримався. Депутат Ігор Гузь зауважив, що потрібне чергове голосування. Адже у депутата Сергія Слабенка не спрацювала карточка. Депутат Петро Пронь із місця викрикнув «Всьо!».

Сергій Слабенко зауважив, що єдиним засобом боротися проти цього рішення парламенту є Конституційний Суд. Перед початком голосування потрібно було спочатку взяти його за основу.

Депутати свої голосами схвально проголосували за цю пропозицію. Також 42 голосами вони підтримали пропозицію Слабенка щодо аналізу угоди із Російською Федерацією на предмет узгодження із Конституцією України. Один депутат голосував проти, а четверо – не голосували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
++ Показати IP 27 Квітня 2010 12:42
В.Ющенко зазначив,що не буде об’єднуватися з Тимошенко і впевнений що діюча влада прийшла ненадовго,але боротьба з нею залежить від кожного...
Олександр Показати IP 27 Квітня 2010 15:40
Борис Петрович а де ваша підтримка Януковича?
Олександр Показати IP 27 Квітня 2010 15:45
А Башкаленка на сесії обласної ради знову не було. І це керівник Регіоналів на Волині... тьху
Юлія Володимирівна Показати IP 27 Квітня 2010 15:49
Дякуємо вам Пане Клімчук, що посприяли за допомогою свого блоку "Рідна Волинь" в прийняті рішення стосовно засудження ратифікації угоди про російський флот у Криму. Сподіваємось і на подальшу Вашу підтримку опозиційних сил.
СВИРИД Показати IP 27 Квітня 2010 17:52
Дааа "Рідна Волинь" справді помогла хоч і не голосувала але зробила можливість наявності кворуму... А Борис Петрович так цікаво висло вився цеж все дипломатія... ну ви ж самі думайте. одним словом і вам і нам....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus