USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські діти їздитимуть безплатно. Якщо з багатодітної родини

23 Грудня 2009 10:07
Із 1 січня неповнолітні з багатодітних з волинських сімей їздитимуть безплатно в міському та приміському транспорті, а також на електричках.

Додаткові пільги для родин, які виховують троє і більше неповнолітніх дітей, запровадять із Нового року на виконання нового закону. Згідно з ним, багатодітні сім’ї матимуть право позачергового встановлення квартирних телефонів та 50-відсоткової абонентної плати за користування квартирним телефоном, - пише СіД.

У державній адміністрації зв’язку Міністерства транспорту та зв’язку України роз’яснили, що закон передбачає, зокрема, надання багатодітним сім’ям пільг із оплати житлово-комунальних послуг, палива, абонентної плати за користування телефоном - позачергове встановлення квартирних телефонів та абонентна плата за користування квартирним телефоном у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів.

Крім того, дітям з багатодітних сімей надається можливість безоплатного проїзду усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автотранспортом загального користування в сільській місцевості. А також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів.

Щоправда, ситуація із наданням нових привілеїв ускладнена відсутністю посвідчень.

«Сказати людині, що вона отримала пільгу – половина справи. Адже у транспорті слід показати відповідне посвідчення. А їх наразі немає. Так само незрозуміло, де брати кошти на друк і власне, хто виготовлятиме посвідки», - скаржиться начальник відділу персоніфікованого обліку пільг обласного управління праці та соцзабезпечення Оксана Гобод.

До слова, на сьогодні у профільному управлінні зареєстрували близько 13 тисяч багатодітних сімей області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Таня Показати IP 23 Грудня 2009 20:46
Потрібно всі пільги скасовувати і не тільки багатодітним. Проблему може вирішити адресна допомога, як в розвинених європейських країнах, інакше порядку і справедливості в нашій державі не буде.
OrestN Показати IP 23 Грудня 2009 22:01
тільки так, ніяких пільг, спецпайків і тд. тільки іменні субсидії. Але це може зробити нова декорумпована, декомунізована влада.
Юка Показати IP 23 Грудня 2009 23:27
з допомогами по народженню дитини (12,25,50 тис.грн) скоро кожна друга родина буде вважатися багатодітною
Таня Показати IP 25 Грудня 2009 18:56
Юка 23 грудня, 23:27 Аби ще ті суми одразу давали, то б може, а так як тикають пару років по пару сотень, то на них не наживешся. Хоча є різні батьки.
Юка Показати IP 25 Грудня 2009 22:58
хай краще по пару сотень, хоча б знаєш, що дитині, доки не вийдеш на роботу, зможеш підгузки придбати і щось поїсти (це я про дбаючих і відповідальних матерів) а якби все й одразу - тоді б явно не на дітей витрачали. от посудіть самі - дали вам одразу 25 тис. - ви їх всі одразу й витратите на дитину? сумніваюся.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus