USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські молокозаводи змовилися проти селян

18 Лютого 2010 09:49
Антимонопольний комітет України оштрафував ВАТ «Ковельмолоко», ЗАТ «Ратнівський молокозавод» і ВАТ «Рожищенський сирзавод» на 69 тисяч гривень за антиконкурентні узгоджені дії.
Таке рішення прийнято за результатами засідання виїзної адміністративної колегії Комітету у Луцьку. Як засвідчило розслідування, протягом квітня-червня 2009-го підприємства незаконно змовилися про встановлення однакових занижених цін на закупівлю у населення молока.
Комітет примусив молокозаводи закупляти молоко за різними цінами з урахуванням власного економічного обґрунтування. Крім того, повноважні представники підприємств-порушників визнали провину і зобов’язалися сплатити штраф до держбюджету.
«Визначаючи розмір санкцій, ми зважили на гостру ситуацію на ринку молока, пішли на зменшення штрафу. Натомість Волинському територіальному відділенню Комітету доручено поставити діяльність цих найбільших молокопереробників регіону під постійний контроль. Щоб подібним узгодженим діям не було місця у майбутньому», - коментує прийняте рішення, виконувач обов’язків голови АМКУ Олександр Мельниченко.
Якщо ж підприємства ослухаються, то на них чекатиме жорсткіше покарання, - попереджують в Комітеті.
Згідно із рішенням антимонопольників, ВАТ «Ковельмолоко» оштрафували на 36 тисяч гривень, ЗАТ «Ратнівський молокозавод» - на 18 тисяч, ВАТ «Рожищенський сирзавод» оштрафовано на 15 тисяч гривень, - інформує сайт АМКУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 18 Лютого 2010 11:05
Ну не Антимонопольний комітет,а якійсь супермени..Підприєство роками не можуть обрахувати ціну, а АМК за шість секундє....це є совковим анекдотом... ТІЛЬКИ ВІЛЬНИЙ РИНОК ВИЗНАЧАЄ РЕАЛЬНУ ЦІНЦУ ПРОДУКТУ...а чиновники хочуть свої обовязки перекласти на чужу ПРИВАТНУ кишеню... Пі.Сі. А от ВОлинь обленерго,волиньгаз, ЖКГ вони не помічають...
Сирник Показати IP 19 Лютого 2010 09:31
Правильно робить антимонопольний. Ці бандити молочні скуповують молоко в селян за безцінь, а в місто продають якусь бовтанку втридорога. І одне і друге з наших же приватних кишень. Нема на них Савчука з селянами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus