USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські монахині допоможуть звести храм «на Пісках»

9 Червня 2010 12:33
У віддаленому поліському селі Піски-Річицькі в Ратнівському районі люди вирішили збудувати церкву – досі селяни молилися у Миколаївському храмі сусідньої Річиці.

Про це повідомила прес-служба Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

Ініціаторами доброї справи стали двоє жителів села. Благословення будувати отримали від єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима.

На сході села люди сумнівалися: чи зможуть збудувати церкву невеличкою громадою? Адже в Пісках усього 195 дворів.

«Будуйте, раз живемо у благодатний час. У минулому році в районі було освячено п`ять нових храмів», - розвіяв сумніви духовний наставник громади протоієрей Іоанн Шамайло.

Селяни сподіваються на допомогу молитов вихідців із села – понад десятка монахинь Зимненського, Корецького та інших монастирів Волині. Наприклад, із багатодітної сімї Тищуків інокинями стали п`ятеро. Одна з них – матушка Миколая, якій земляки дякують за підтримку. На поміч прийдуть вихідні з села Олексій та Володимир Тищуки – вони священики.

28 травня в Пісках-Річицьких уже освятити місце під будівництво храму Преподобного Іова Почаївського. Отці заклали у фундамент капсулу з грамотою, наріжний камінь та освятили хреста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Роман Показати IP 9 Червня 2010 14:09
Бізнес розвивається :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus