USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Справу щодо захоплення храму УПЦ на Волині закрити не вдалося

22 Січня 2016 14:17
Кримінальне провадження щодо захоплення Свято-Покровського храму прихильниками УПЦ КП в селі Грибовиця продовжено.

Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці протоієрея Ігоря Магріту.

21 січня Апеляційний суд Волинської області задовольнив скаргу парафіян Свято-Покровського храму села Грибовиця Володимир-Волинської єпархії на постанову Іваничівського районного суду, згідно з якою, справа про незаконне захоплення церковної споруди громади УПЦ мала бути закрита.

Священик говорить, що віруючі Свято-Покровської громади наразі продовжують звершувати богослужіння у церковному будинку та й надалі виборюватимуть право на власний храм лише у правовому полі.



Нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у селі Грибовиця, що між Іваничами й Нововолинськом, вирішили перевести Свято-Покровську церкву в УПЦ-КП. Раніше у церкві правив батюшка МП.

Не згодний із рішенням сільських зборів, батюшка МП Ігор Маргіта викликав правоохоронців. Працівники МВС зібрали пояснення з представників обох боків конфлікту та пообіцяли розібратися.

Водночас, перейти до Київського патріархату вирішили церковні громади МП в селах Угринів та Печихвости.Окрім цього, у селі Стрільче Горохівського деканату місцева парафія нещодавноперейшла з Московського в Київський Патріархат.

Довідково. Конфлікт між прибічниками УПЦ-КП і вірянами УПЦ розгорівся 20 вересня. Тоді дійшло до шарпанини і скандалу просто у храмі. Після публічної сварки православний храм на вимогу правоохоронців закрили та опечатали. Відтоді настоятель Свято-Покровського храму отець Ігор відправляє службу Божу у власній оселі. Переходити до УПЦ-КП він наразі відмовився.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Апологет Показати IP 22 Січня 2016 14:29
Дай Боже терпіння та мудрості протоієрею Ігореві та його пастві! З нами Бог!
Анонім Показати IP 22 Січня 2016 14:44
Проросійський президент.Що тут скажеш
Максим Луцьк до Анонім Показати IP 22 Січня 2016 15:34
Найцікавіше те що заводи в Росії будує, а проти МП виступає. Не в одній європейській країні такого не має. Там мають право на існування сотні церков і конфесій, і за такі дії саджають до вязниці. А ми ще у європу хочемо(((
Максим Луцьк Показати IP 22 Січня 2016 15:02
І знову КП простіше вкрасти, незаконно забрати, "віджати" ніж побудувати самим. Треба ж філарета свого кормити, а будувати храми не потрібно. простіше просто забрати.
марія Показати IP 22 Січня 2016 16:30
в україні повинні бути українські церкви які підпорядковані києву а не москві у кожній країні є свої церкви і правиться там на їхній рідній мові. а про старословянську пора забувати. треба славити бога на тій мові яку нам він дав.
Лана Показати IP 22 Січня 2016 16:36
Геть московських попів з України! Вони сіють розбрат між людьми і сепаратизм. Вони підтримують нашого ворога, який вбиває і знищує найкращий цвіт нашої нації. До 1939 року, при Польщі, на Західних областях збереглися в українців мова, віросповідання, обряди і традиції. Українці при католицькій Польщі не окатоличились. Після приходу більшовиків у 1939 році, наших православних священників було вислано у Сибір або фізично знищено. А натомість прислали московських попів. У 1991 році коли Україна стала незалежною повернулась наша українська церква, але залишилась і московська. Люди, думайте куди ви ходите і куди ідуть ваші гроші. В УПЦ КП в бюджет України. МП - в московію на закупку зброї проти нас.
Лана Показати IP 22 Січня 2016 16:42
А відносно до старослов'янської, то ця мова не зрозуміла. Ісус Христос народився від єврейки Марії, апостоли були також євреями. Проповіді Ісус читав єврейською мовою, при чому тут старослов'янська мова, нею ніхто не спілкується, вона мертва. Бог нам дав свою українську мову і країну, яку ми повинні берегти.
Анонім Показати IP 22 Січня 2016 18:10
Земля горітиме під ногами мародерів та самозванців.Здобуте людьми все повернется.
Рм Показати IP 22 Січня 2016 19:22
Грошi УПЦ КП iдуть в бюджет Украiни- оце сказанула
Устим Показати IP 23 Січня 2016 10:12
Любов всерівно переможе.
До ла..но Показати IP 23 Січня 2016 15:34
Ти лано чи лайно не знаєш історіі. Яка церква була українською до 1939 року і яких священників хто куди вивозив? Старославянська це мова наших предків з яких пішли українці, росіяни та білоруси і на цій мові проводиться богослужіння у цих слав'янських державах.
Лана до До ла..но Показати IP 26 Січня 2016 10:17
Ви, доморощений сепаратист, який ненавидить все українське, хоча живе в Україні, в бандерівському краї. В московських церквах не моляться за наших воїнів, хоча є така молитва. А моляться за подорожніх. Моляться за кирила і путлера. Люди не сліпі, всі гріхи цієї церкви бачать і тому масово переходять у КП. А обзивати і принижувати моє ім'я не додає вам честі, якої у вас, напевне, немає. Немає ні патіотизму, ні людської гідності.
Рм Показати IP 26 Січня 2016 16:15
Лана читай книжки, бо ти такiй брэд пишеш.
Лана до Рм Показати IP 27 Січня 2016 10:00
Я багато читаю, бо працюю з книгами все життя і історію також знаю. І знаю, як патріот своєї країни, що в Україні так, як і багатьох країнах світу, повинна бути своя церква, а не московського підпорядкування. Якби ще ця московська церква вчила парафіян добру, а то вчить ненавидіти все українське. Моляться за кирила і путлера і закликають росію, тобто сіє сепаратизм. А сепаратизм - це війна. Значить, закликає до війни, до зла. Адже кирило благословив путлера на війну з українським народом. А, ви, пане, не патріот, ви сепаратист. Навіть в Білорусії своя церква, а не московська.
Анонім Показати IP 27 Січня 2016 11:33
Св. А ви в курсі що о. Ігор ходить кропить хати . Всеодно що ходить милостиню збираєю
Касабланка Показати IP 23 Червня 2016 13:34
КП як створився у 90х роках, так і живе за тими принципами: віджати, забрати, рекетнути. не релігійна організація, а позор для європейської країни. Хай Господь допомагає усім вірним правосланим християнам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus