USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські митники отримуватимуть 500-700 доларів зарплати. Через 2 роки

13 Листопада 2010 11:07
Держмитслужба України розробила програму реформ «Обличчям до людей».

Про це розповів заступник начальника Держмитслужби Віктор Бондар, перебуваючи на Волині у 12 листопада.

Як розповів Бондар, щоб отримати змогу впроваджувати зміни, довелося переписати Митний Кодекс. У жовтні його внесли на розгляд Верховної Ради, а прийнятий він найімовірніше буде в лютому 2011-го.

За зразок узяли Грузію, де митниця й податкова як головні наповнювачі бюджету за 4 роки пройшли повний цикл реформування. Нині там – ні корупції, ні контрабанди, ні приховування доходів.

Приміром, із Грузії українці привезли ідею прибрати з кордонів усі суміжні служби – санітарів, екологів тощо, залишивши тільки прикордонників і митників. Також, поінформував Віктор Бондар, планується скасувати прив’язаність підприємців до адреси реєстрації, скоротити кількість необхідних для оформлення вантажу документів, дозволити розмитнювати товар ще до прибуття в Україну.

Технічне ноу-хау, яке має наступити на горло корупції, - впровадження тотального відеоспостереження. «Камери встановлять у всіх пунктах пропуску, у всіх підрозділах. Запис у режимі он-лайн викладатиметься в Інтернет. Це на 90% зніме питання дрібного хабарництва. А якщо треба буде щось уточнити, відеоархів зберігатиметься півроку», , - каже Віктор Бондар.

Щоб мінімізувати вплив «людського фактора», митні декларації між інспекторами автоматично розподілятиме комп’ютер. Виходить – ти мене не знаєш, я тебе теж, отже, домовитись ми не можемо.

Але як не спокуситися митникові на ласий шматок «лівака» при зарплаті 2-3 тисячі гривень? «Так, ми розуміємо проблему, - каже заступник начальника Держмитслужби. – У Грузії, коли викорінювали корупцію на митниці, співробітники два роки виживали на мізерну зарплату. Але вони пройшли через це, бюджет став наповнюватись, відповідно, зростає зарплата. Тепер грузинські митники отримують від 500 до 3500 доларів. Наші теж будуть одержувати 500-700 доларів, вищі чини – 1500. Треба потерпіти два роки, поки буде втілено програму реформ, перебудовано ключові пункти пропуску на всіх кордонах».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
робін Показати IP 13 Листопада 2010 12:07
гляньте умови проживання
Ut Lador Показати IP 13 Листопада 2010 19:25
...Наші теж будуть одержувати 500-700 доларів, вищі чини – 1500... для чого людям так різко знижувати дохід )))
олена Показати IP 13 Листопада 2010 21:07
Наші брали, будуть брати, а потім ходят по базарах, в неділю видно кожного

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus