USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські немовлята виявилися без щеплень

26 Березня 2010 15:06
Цьогоріч у Ратнівському районі жодне немовля не отримало щеплення від туберкульозу.

Головний спеціаліст з акушерства та гінекології обласного управління охорони здоров’я Роман Савка розповів, що у цьогоріч у Горохівському районі вакцинацією БЦЖ було охоплено 40 % новонароджених, у Камінь-Каширському – 37 %, а у Локачинському – 52 %.

Проблема полягає у відсутності вакцини, котру мала закупити держава ще на початку року. Посадовець стверджує, що схожа ситуація із щепленням спостерігається по всій області.

Нагадаємо, що начальник міського управління охорони здоров'я Федір Кошель розповів, що в Луцьку найгірша ситуація зі щепленням мешканців обласного центру із вакцинацією БЦЖ , яку роблять новонародженим.

За словами чиновника, бракує 3,5 – 4 тисячі доз вакцини від туберкульозу. Цього року новонароджені, котрі з’явилися на світ у Луцьку, не були щеплені від цієї хвороби.

Федір Кошель додає, що держава не закупила ліки. Тому зміщені графіки щеплень новонароджених і подальшої ревакцинації дітей та підлітків. «Відсутність планової вакцинації спричиняє подальше порушення календаря щеплень проти інших інфекцій», — зазначив він.

Довідково:

Вакцина БЦЖ — це живі збудники туберкульозу, які після спеціальної обробки втратили здатність викликати захворювання, але при цьому створюють імунітет проти нього.

В Україні проводять щеплення проти туберкульозу у дітей в пологовому будинку в перші 3–7 діб після народження і ревакцинують у 7 і 14 років (за умови негативної проби Манту).

Якщо з якихось причин дитина не була щеплена в пологовому будинку, то її вакцинують у поліклініці або стаціонарі: у разі переведення новонародженого в лікарню з пологового будинку.

Із народження й до 2-місячного віку щеплення проти туберкульозу проводять без попередньої проби Манту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus