USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Волинські паломники пішки дійшли до Тростянця

19 Травня 2010 08:46
Вихованці Волинської духовної семінарії (ВДС), члени братств – Молодіжного православного імені Миколи-Святоші, князя Луцького, та Апостола Андрія Первозваного (Луцького Хрестовоздвиженського) здійснили піше паломництво до волинських святинь.
Про це повідомляє сайт Волинської єпархії УПЦ КП.
Прощу організував й очолив інспектор з питань місійної діяльності консисторії, економ семінарії протоієрей Юрій Близнюк, долучилися до богомілля проректор Василь Лозовицький, завідувачка регентського відділу Валентина Нідзельська, насельниця луцького монастиря Святителя Василія Великого монахиня Наталія (Кудрянська).
14 травня в нижньому храмі кафедрального собору Святої Трійці ректор ВДС протоієрей Ігор Швець відправив для паломників молебень на початок усякої доброї справи, поблагословив – і вони рушили в путь.
Першою зупинкою прочан стала Миколаївська обитель у селі Жидичин (Ківерецький деканат), де православна молодь молились на Вечірній, знайомилась із монастирським устроєм, спілкувалася на духовні теми з ченцями. За словами отця Юрія, вражаючим та незабутнім моментом була ночівля у наметах біля новоствореного скита Святого Духа й відправа Опівнічної.
Наступного дня після Служби Божої вирушили до Тростянця. Минаючи дорогою населені пункти, були приємно подивовані щирою зацікавленістю місцевих жителів до хресної ходи, що йшла повз них.
Виходили їм назустріч і місцеві парафіяни: у Ківерцях на чолі з кліриком собору Покрови Пресвятої Богородиці протоієреєм Юрієм Трокуном, у селі Сокиричі – з настоятелем храму Апостолів Павла й Петра священиком Євгеном Рудем, який вирішив приєднатися до ходи. Увечері при вході в село Тростянець хресний хід зустрічали миряни, очолювані настоятелем парафії Святої Трійці священиком Сергієм Ледвовком. Було відправлено подячний молебень. Приклавшись до чудотворної Тростянецької ікони Божої Матері, богомільці читали Псалтир.
Уранці, 16 травня, відслужили Божественну Літургію і повернулися до Луцька.
Як повідомив отець Юрій Близнюк, «мета пішої ходи в тому, щоб своїм прикладом залучити якомога більше людей до відвідування святих місць, які є й у нас, на Волині. А пішки варто йти тому, що долаючи разом труднощі, люди краще зорганізовуються, є можливість ліпше зрозуміти один одного, потоваришувати. Додому паломники прибули з чудовим настроєм. Кожен, розпочинаючи цю нелегку дорогу мав якісь свої сподівання й чогось очікував, а по закінченні подорожі всі зрозуміли, що отримали бажане».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пілот Показати IP 19 Травня 2010 13:00
МОЛОДЦІ!!! Це дійсно те, чого зараз так бракує...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus