USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волинські рятувальники готуються до ліквідації хімічних аварій. ФОТО

8 Листопада 2010 12:15
Рятувальні підрозділи Волині, спеціалізовані служби Ратнівщини та ЗАТ «Ратнівський молокозавод» 4 листопада провели тактико-спеціалізовані навчання, під час яких готувалися ліквідовувати наслідки хімічної аварії.
Легенда навчань передбачала, що на Ратнівському молокозаводі стався «викид» аміаку. Над спорудою конденсаторної утворилась хмара аміаку, поширюючись за вітром до найближчих населених пунктів. До того ж, передбачалося, що під час аварії постраждали робітники заводу, інформує сайт МНС України.
Одразу ж після того, як спрацювала система оповіщення, охоронці заводу повідомили про аварію працівникам пожежно-рятувальної служби, а також викликали до місця події медиків, правоохоронців та представників органів місцевої влади.
За декілька хвилин до місця аварії прибула чергова варта пожежно-рятувальної служби селища Ратне, бійці якої у костюмах хімічного захисту та в апаратах на стисненому повітрі приступили до осадження отруйної речовини потужними водяними струменями з насадок турбінного типу.
Ланка газодимозахисників винесла з компресорної на свіже повітря 2-х працівників, які, за легендою навчань, отруїлись парами аміаку, і передали їх до рук медиків.
Органи влади та працівники міліції відпрацювали порядок евакуації мешканців населених пунктів, які могли потрапити в зону дії небезпечної речовини.
Під керівництвом головного інженера аварійна бригада заводу увімкнула системи зрошення та охолодження ресиверів, зупинила технологічний процес і організувала евакуацію працівників з території підприємства, відпрацювала дії по ліквідації прориву трубопроводу та зупинки витоку аміаку.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus