USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинській спортсменці дають квартиру, але вона хоче більшу?

22 Червня 2010 08:28
Питання з наданням безкоштовних квартир переможцям престижних спортивних змагань та їхнім тренерам повільно втілюється в життя через неврегульовану законодавчу базу, – переконаний голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Про це велась мова 21 червня під час апаратної наради в губернатора.

Клімчук тішиться, що з успіхом для волинської збірної завершився чемпіонат України з важкої атлетики. Однак чому донині не вирішене питання з виділенням квартири лучанці Надії Миронюк, яка є учасницею Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні та багаторазовою чемпіонкою країни, невідомо.

Губернатор адресував це питання голові обласної ради Анатолію Грицюку, на що той відповів: «В принципі гроші виділені, але вона хоче більшу площу. Тому це питання треба звернути до молодіжного фонду». Однак Клімчук заперечив: «Не треба так робити, так можна робити до безкінечності. Виділені гроші, є квартира, хай людина заселяється. Треба негайно знімати це питання, на черзі ще люди, яким пообіцяли квартири».

За словами губернатора, тема зі спортсменами – це тема вічних «обіцянок-цяцянок». А от законодавчої бази, щоб ці питання вирішувати, немає ніякої.

«От була олімпіада в Пекіні, і на емоціях людям пообіцяли подарувати квартири за спортивні досягнення. І тягнуться обіцянки одного губернатора, потім наступного. Я не обіцяв нічого, але ми пробуємо вирішувати це питання», – наголосив губернатор.

Хоча, як роз"яснив Анатолій Грицюк, реалізація проекту фінансування житла спортсменам, які представляли Волинь на пекінській олімпіаді, пригальмувалась внаслідок зміни гілки виконавчої влади. Першочергово до цього проекту мали бути залучені кошти обласного та міського бюджетів. Попередній губернатор Микола Романюк мав домовленість з міським головою Луцька Богданом Шибою про виділення земельної ділянки за будівлею податкової адміністрації на Київському майдані. Але у податковій не уступили певної території, тому домовленість не була досягнута, – роз’яснив ситуацію Анатолій Грицюк.

«Тому на останній сесії обласної ради 7 травня депутатами було прийняте рішення про виділення 200 тисяч гривень для придбання квартири спортсменці Надії Миронюк. Спортивна громадськість почала вносити свої пропозиції, мовляв двісті тисяч не вистачає, щоб придбати бодай однокімнатну квартиру. Відтак заслужені тренери, члени олімпійського комітету Волині висловили думку, що знайдуть спонсорів, або навіть звернуться до фонду молодіжного будівництва, аби виділити додаткові фінанси спортсменці. Я особисто вважаю, що молодіжний фонд – це дуже розумне рішення, враховуючи її молодий вік та особливі заслуги перед Волинню. Далі – справа за спортсменкою, влада ж обіцяні гроші віддає», – констатував Грицюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus