USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинських абітурієнтів закликають не вірити «провокаціям» Табачника

23 Липня 2010 17:05
Вступникам, які налаштовані стати студентами волинських вузів, радять не розслаблятись із подачею заяв – вказівка Міністра освіти Дмитра Табачника щодо продовження терміну прийому документів до 5 серпня не має юридичних підстав, переконані фахівці.

Про це стало відомо 23 липня під час прес-конференції обласного відділення Комітету виборців України та Громадянської мережі «ОПОРА».

Координатор «ОПОРи» Михайло Шелеп пояснив, що заява Міністра освіти і науки, яку він оформив у вигляді листа про продовження терміну прийому документів до 5 серпня є «якщо не провокацією, то принаймні введенням в оману усіх абітурієнтів».

«В умовах про правила вступу до ВНЗ чітко вказано, що термін вступу закінчується 31 липня. Цей документ має юридичну силу, оскільки зареєстрований в Мін’юсті. Він визначає умови проведення вступної кампанії. Змін до цього документу ніхто не вносив. Повинен бути наказ Міністерства освіти про внесення змін до умов вступу у ВНЗ. Такого наказу, на жаль, нема, є тільки лист, який носить рекомендаційний характер», – коментує Шелеп.

Позицію Табачника експерт називає юридично неграмотною, хоча міністр таким чином «виконав політичну волю свого керівництва».

Нагадаємо, 21 липня Прем’єр-міністр Микола Азаров озвучив свою вказівку про те, щоб Міністерство освіти продовжило термін прийому документів у ВНЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus