USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинських школярів важко прогодувати

7 Вересня 2010 15:52
Школи Волині виявились не готовими до нового навчального року – у багатьох загальноосвітніх закладах відсутнє гаряче харчування учнів.
Про це під час селекторної наради 6 вересня повідомила головний лікар обласної санітарно-епідеміологічної станції Наталія Янко.
За словами керівника санстанції, з початком нового начального року її працівники перевірили організацію харчування у школах усієї області. Отримані результати виявились невтішними.
«В області функціонує 583 шкільні їдальні, 28 роздаткових пунктів і 12 буфетів. Усього на Волині є 768 шкіл. Відповідно до чинного законодавства, безкоштовним гарячим харчуванням повинні бути охоплені всі діти 1-4 класів, і на це повинні виділятись кошти із місцевих бюджетів. На сьогодні, на жаль, не організоване гаряче харчування у 158 школах, а у селі Карпилівка Ківерцівського району не завершено капітальний ремонт обладнання харчоблоку», – констатувала Янко.
Вона повідомила, що, згідно з перевірками, які проводилися 1-6 вересня, обласна санстанція встановила, що 1 вересня не годували дітей у більшості районів області – у 456 школах.
Крім того, керівник санстанції повідомила, що в багатьох школах зафіксовані факти укладення угод на реалізацію продуктів харчування з посередниками, які продаватимуть харчі за вищою ціною. Також у переважній більшості шкіл у районах поки не визначились з постачальниками кисломолочної продукції та яєць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марта Показати IP 8 Вересня 2010 10:25
Дожилися, покращення життя вже сьогодні настало. Підручників катма, годувати дітей нема чим і де, зате в кожній школі підпільна ятка, де продають чипси, сухарики і чупа-чупси. Агов, Табачник, це прогрес чи регрес у сфері освіти? А ще опалювальний сезон не за горами...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus