USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян попередили, де затопить і скільки грошей дадуть

19 Лютого 2010 14:06
Найбільших збитків від підтоплення або ймовірної повені зазнає населення, яке проживає у північних районах області – Ратнівському, Любешівському, Камінь-Каширському, Старовижівському, Маневицькому, Ковельському, поблизу річок Прип’ять, Стохід, Стир, Турія, Вижівка.
Екологи прогнозують, що збитків зазнають жителі близько 100 сіл і 11-ти міст і селищ. Води можуть підтопити близько 200 гектарів сільськогосподарських угідь. За даними гідрометеорологічних центрів 10 лютого на території області склалася критична синоптична ситуація: середня висота снігового покриву складає 25-40 сантиметрів. Запаси води в ньому - 600 кубічних метрів на гектар, середня товщина криги на річках – 25-37 сантиметрів.
Повінь загрожує Любомлю, котре розташоване в низині. Там потрібно відремонтували зливову каналізацію, аби запобігти підтопленню. Річка Луга може затопити Володимир-Волинський. Річка Стир загрожує Колкам і Луцьку. В обласному центрі потрібно відремонтувати насосну станцію в Центральному парку відпочинку, щоб вода із річки не потрапила до зелених насаджень.
«Можуть постраждати будинки, розташовані у низині. Проте це вже питання до санітарних служб. Адже вбиральні розміщені просто в зоні можливого підтоплення», - сказав начальник обласного управління водних ресурсів і водного господарства Юрій Бахмачук. Він розповів, що Полісся теж може постраждати. Бо на річках Прип’ять та Стохід із року в рік русла замулюються і заростають очеретом.
«Ми кадрово готові до повені, а технічно - ні. На Волині працює лише третина насосів, потрібно розпочати ремонт. Завдяки виділеним коштам, ми встигнемо до повені відремонтувати одну третю несправних насосів», - додав Бахмачук. За прогнозами, до початку повені на Волині залишилося близько 2 тижнів.
Голова Волинської ОДА Микола Романюк зауважив, що у лютому в резервному фонді обласного бюджету було 138 тисяч гривень. Нещодавно він своїм розпорядженням виділив 120 тисяч гривень для ремонту насосів на станціях. Він розповів, що уряд своїм рішенням виділив 30 мільйонів гривень на запобігання наслідків весняної повені на Україні. Волині, за словами Миколи Романюка, може перепасти 1 мільйон 250 тисяч гривень.
«Ми можемо розраховувати лише на ці кошти, і все», - сказав волинський губернатор.
«Гроші будуть. Ви чули, який підхід у Кабінету Міністрів», – зауважив голова Волиньради Анатолій Грицюк.
У підсумку, депутати прийняли рішення про виділення коштів на запобігання та ліквідацію наслідків повені в окремих районах Волині.
Довідково:
Уздовж берегової лінії волинських річок розміщено 275 населених пунктів, 5 газопроводів, 115 мостів.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus