USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянам продавали пельмені з ГМО, але про це ніде не написали

8 Квітня 2010 14:30
Із вини виробника ТМ «А-Тос» ПП «Луцька пельменна фабрика» на маркуванні заморожених напівфабрикатів відсутнє повідомлення про вміст у цих продуктах генетично модифікованих організмів, - пишуть «Відомості.ua».

До складу пельменів «Класичних», «Курячих», «Антошка» цієї торгової марки входить фарш з курятини та білково-соєвий концентрат.

Перевірки проводило обласне управління у справах захисту прав споживачів на виконання плану роботи Держспоживстандарту України на I квартал 2010 року.

Загалом управління перевіряло на 23 господарюючих об’єктах якість і безпечність заморожених продуктів харчування: овочів, фруктів і напівфабрикатів. Порушення виявлені під час 16 перевірок, тобто, у 70 відсотках випадків, - пише газета.

З-поміж майже тонни перевірених заморожених напівфабрикатів забраковані і зняті з реалізації 43 відсотки продукції.

Через відсутність достовірної інформації для споживачів про повну фактичну назву, склад, енергетичну цінність, дату виготовлення та терміни придатності тимчасово зняті з продажу 37 кілограмів заморожених пельменів, вареників і бендериків у ФОП Аркушина на Центральному ринку Луцька, у ФОП Костюк у магазині «Дельфін» та ФОП Любченко на Північному ринку.

За завданням прокуратури у Волинській області проведені й позачергові перевірки. В продовольчих магазинах сіл Смідин та Чевель Старовижівського району заборонено реалізовувати 6 кілограмів заморожених пельменів. А також 12,5 кілограма м’ясних напівфабрикатів невідомого походження, на вакуумних упаковках яких відсутнє маркування.

Крім того, у цих магазинах продавали й заморожений фарш із простроченим на 15 діб терміном придатності.

За результатами перевірок, на 16 відповідальних осіб накладені адміністративні штрафи на 1 460 гривень та фінансові санкції на 3 630 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus