USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волиняни необдумано витрачають гроші на енергозбереження

21 Квітня 2010 14:05
Серед проблем у проведенні заходів з енергозбереження – нераціональне використання коштів і неоптимальна цінова політика.

Про це розповів начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Микола Кучеренко на засіданні постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу та енергозберігаючих технологій облради

«Сьогодні використання коштів у нас практично некероване. Наприклад, у санаторії «Пролісок» без будь-яких погоджень поставили ще один котел. Грошей за нього не заплатили, а котел вже є. Мовляв, область нікуди не подінеться - заплатить», - каже чиновник.

Ще одна проблема у ціні на альтернативне паливо – деревину.

«У Ківерцях побудували котельню, яка працює на відходах деревини. Та ціна на це паливо зросла разом зі зростанням попиту. Необхідно втрутитися і відрегулювати цю ситуацію», - каже чиновник.

А експортованої волинської деревини вистачило би на опалення всієї області.

«Ми щорічно вивозимо з області таку кількість дров, яка відповідає за тепловіддачею 125 мільйонам кубометрів газу. Теоретично, це могло би забезпечити всі бюджетні установи паливом. І навіть більше. Для чого платити сусідній державі по кілька сотень доларів за кубічний метр і продавати деревину по 25 доларів за куб?», - риторично запитує Кучеренко.

Чиновник запропонував підготувати звернення до уряду про зміну формування ціни на газ в Україні.

«Держава повинна зробити дві ціни на газ, а не шість, як є зараз. У нас люди, які мають газову плиту платять за газ по одній ціні, хто має колонку – по іншій. А в кого котел – по третій. Де таке може бути?», - зазначив чиновник.

Щоправда, Кучеренко не окреслив, які це мають бути ціни. І чи буде запропоновано поділ споживачів газу на ціни для підприємств та населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus