USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни труяться грибами цілими «сім’ями»

1 Жовтня 2010 14:08
За вересень цього року до відділення інтенсивної терапії екстреної медичної допомоги з хронічним гемодіалізом з підозрою на отруєння грибами поступило 13 людей.
Про це розповів виконувач обов’язків завідувача відділення Євген Федчук, інформує «ВІП». Найбільше, за словами лікарів, отруюються грибами мешканці Луцька. На Волині отруєння переважно мають «сімейний» характер.
За словами виконувача обов’язків завідувача відділенням інтенсивної терапії обласної дитячої клінічної лікарні Надії Дубини, найгірше, коли отруюються грибами діти. Гриби – продукт не для дітей, наголосила вона. Адже шлунково-кишковий тракт у них ще формується, і до 12 років будь-які гриби заборонені до вживання.
З усіх дітей, які поступали у відділення, лише в одного дворічного хлопчика із Локачинського району було підтверджене отруєння умовно їстівними грибами. Наразі дитина уже виписана із лікарні, але перебуває на обліку в гастроентеролога.
Цьогоріч не реєстрували отруєнь блідою поганкою. Попередні роки такі факти підтверджувалися. «Це дуже страшно протікає. Великий відсоток дітей помирає», – розповіла лікарка.
«Решта дітей, які поступали з симптомами отруєння, в анамнезі мали вживання грибів. І тому ми ставили акцент на лікуванні отруєння грибами», – сказала вона. Окрім того, виникли загострення інших проблем, які були у малечі – панкреатиту, гастриту, виразок та інших.
Медики розповіли, що досить важко визначити, чи є насправді отруєння, чи ні. «На Волині такого нема. Та й не тільки у нас. Це хіба у великих центрах можна знайти лабораторним методом речовини», – сказав Євген Федчук.
Лікування від отруєння грибами – дуже дороговартісне – від декількох тисяч гривень на день. Також тривалий час після отруєння триває реабілітація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus