USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Викрий фашистів – зніми про них фільм

30 Листопада 2009 14:09
Сьогодні до опівночі закінчується термін подання попередніх заявок про участь у спеціальному конкурсі «Документальне кіно проти фашизму в Україні». Переможців-документалістів визначать 10 лютого напередодні проведення 7-го Міжнародного фестивалю Docudays UA «Дні документального кіно про права людини».
Актуальність конкурсу пов\'язана із зростанням праворадикальних настроїв у суспільствах, зокрема, створення й на Волині ультраправих організацій. Документальний конкурс закликає кожного з українців: якщо ти знаєш, де росте кубло фашизму – відзніми про це фільм, розкажи громадськості.
«Про що знімати? Про нетерпимість до соціальних груп із закликами до їх дискримінації, тобто, расизм, радикальний націоналізм та антисемітизм. Про тоталітарне мислення, що припускає повну перевагу держави або іншої ідеї над окремою особистістю. Заодно, потрібно говорити і показувати про мілітаризм і «культ фізичної сили», що роблять ставку на насильство, військові способи вирішення політичних проблем, а також силу і агресію» - зазначають організатори конкурсу.
Відбіркова комісія та журі фестивалю обіцяють оприлюднити імена переможців щонайдовше до 10 лютого 2010 року. А, власне, 7-й Міжнародний фестиваль Docudays UA «Дні документального кіно про права людини» відбудеться у Києві із 26 березня до 2 квітня наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 30 Листопада 2009 15:08
уявляю, скільки агресії буде передано у конкурсних роботах, адже у наш час зло настільки прогресує :( розвивається фашизм нової ери
Савецкий Показати IP 30 Листопада 2009 17:19
Да здравствует таварищ Сталин ! Ура-а-а-а-а! Всех западноукраиских приспешников в Сибирь. ВСЕХ ! Не делать исключения ни для женщин ни для детей! И за Севастополь мы им тоже вспомним!
людина Показати IP 30 Листопада 2009 21:58
Совковський комунофашизм в країні незасуджених комунозлочинців є священою коровою комуноолігархів, що панують в Україні. Їм не потрібний політичний конкурент в особі українського народу, а народу, вони вважають, не потрібні права. Тому маючи владу і монополію в медійному просторі, грошові мішки зловживають можливістю оболваніванія та залякування ошуканих українців, навішуючи нам злочинні ярлики, та демонізуючи наше, Богом дане, право бути вільними, право мати права і боротися за свої права

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus