USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Виробникам відведуть на ринках 40% місць

30 Листопада 2010 09:34
Волинська облдержадміністрація вимагає від директорів ринків та органів місцевого самоврядування і виконавчої вертикалі забезпечити аби виробники сільгосппродукції мали не менше 40% зручних місць торгівлі на базарі.

Про це під час селекторної наради 29 листопада повідомив заступник голови ВОДА Віталій Карпюк.

Заступник зазначив, що нині в області діє 60 ринків. Проте, на більшості з них не забезпечені належні умови та місця для торгівлі виробників. Замість цього продуктами торгують посередники, які, за словами Карпюка, здатні тримати вигідну їм ціну.

«Ні одного зручного місця в Луцьку не дали для Володимир-Волинського і Нововолинського комбінатів. Посміялись, походили собі, похіхікали…Тут правоохоронні органи є. Я вважаю, вам вже серйозно з ними треба працювати. Тому що там все йде чорні, сірі схеми…Тут практично мафія організовується на чолі з директорами цих ринків», - зазначив Карпюк.
Карпюк зазначив, що з тими посередниками, які будуть помічені в торгівлі контрабандною продукцією, фальсифікатом чи систематичному порушенню прав споживачів – в односторонньому порядку розриватимуть договори.
«Служби РДА і міських голів не те що мало уваги цьому приділяють. Взагалі існують в паралельному світі, в паралельних світах, ходять паралельними дорогами і не пересікаються. А ви пересікайтесь, будь ласка. Бо скарги в мене є на все що завгодно. Єдиної немає, що голова райдержадміністрації обідив директора ринку. Отут скарг немає. Все у вас там складається. Якби отак от: рука руку миє.. Таке враження складається. То не мийте!», - додав голова ВОДА Борис Клімчук.
Віталій Карпюк зазначив, що найближчим часом триватиме моніторинг роботи ринків області, як найбільших, так і дрібних. Серед завдань моніторингу з’ясувати чому вартість оренди місць для торгівлі в Луцьку в п’ятеро перевищує середню по області.
Заступник також констатує незадовільний санітарний стан базарів. Наприклад, на Любешівському ринку, якимкерує Олександр Ковальчук відсутні схеми аварійної евакуації, контрольні ваги, книга скарг і пропозицій, торгують з голої землі стихійно з відома органів місцевого самоврядування, молочно-м’ясний павільйон відсутній.
За інформацією Карпюка, лише 85 відсотків ринків області забезпечені каналізацією і проточною водою. В тому числі без туалету і води знаходяться торгові ряди на вулицях Конякіна і Дружби народів Луцька, торгові павільйони ринків «Лучеськ», «Привіз» та «Пасаж».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Челкаш Показати IP 30 Листопада 2010 09:53
Молочників перекупщиків геть зі старого ринку . Обманюють та розводять сметану .
вАНЯ Показати IP 30 Листопада 2010 13:53
Дуже добре, молодець Климчук.Хай наводить порядок на ринка,бо вже ці спекулянти і перекущики обнагліли. Люди з села не мають де стати,бо їм ніхто місця не уступить на землі продають. Де мясо продають, одні посереднки, там дядька з села нема,бо його туди ніхто не пустить. А, якщо і попав і хоче знизити ціну мяса,бо йому ж продати треба, він виробник, то спекулянти його залякують і не дають продавати.А вже ці перекупщики молочного і птиці,дістали так, щоб сам би їх повбивав. Скуплять в людей,що тільки можуть, позаймали самі кращі місця в павільйоні і продають сметану розбавлену порошком яка росте і росте, скільки не бери з кастрюлі. Невже не можна навести порядок не хочуть,можна.І правильно робить пан Климчук, тільки б виконавчі служби це виконали, а не осталось його добре починання на папері.Геть перекупщиків і спепкулянтів з ринку, мсця виробникам і вони завжди зижують ціни, а ці гади ніколи.Взяв довідку з сільської Ради одну на рік, що ти маєш домашнє господарство і продавай або паспорт і прописка сільська.
Лариса Показати IP 16 Грудня 2010 02:18
ія підтримую усунення посередників, бо їхній наглості немає меж. пан Клімчук з командою ідуть в правельному руслі, але ж ту мафію на чолі з директорами ринків не так просто розігнати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus