USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вийшла книга про археологію Волині. ФОТО

15 Лютого 2011 15:58
Професор Волинського національного університету імені Лесі Українки Михайло Кучинко та директор ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський видали навчальний посібник «Пам’ятки археології Луцького району Волинської області».
Його презентація відбулася 15 лютого у приміщені Волинського краєзнавчого музею, повідомляє ВІП.
На презентацію прийшли історики, краєзнавці, археологи та студенти, котрі вивчають археологію та історію області.
Доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри документознавства і музейної справи ВНУ Світлана Гаврилюк рецензувала цю книгу.
«І історикам, і музейчикам, і дослідникам усіх ґатунків, усім, хто цікавиться історією Волині, це видання стане доброю настольною книгою та добрим науковим підручником для подальшого вивчення археології і історії», - сказала вона.
У книзі узагальнені результати досліджень пам’яток археології Луцького району та зроблено акцент на їхній охороні. Посібник має понад триста ілюстрованих сторінок.
Співавтор книги Михайло Кучинко наголосив на тому, що всі краще знають світову історію, аніж власну. За його словами, у Луцькому районі є приблизно п’ятсот пам’яток.
«Ви собі уявіть, як це багато. Колись, коли я починав викладати в нашому педінституті, ми казали, що в нас п’ятсот пам’яток по всій Україні. А тут раптом в одному районі стільки. Виявилось, що кожне село моє свої пам’ятки. Виходить така цікава річ, що в нас є своя власна Троя і свій маленький Єгипет, який треба тільки дослідити», - додав історик.
Також під час презентації йшлося про те, що ця книга стане в нагоді археологам, вчителям, студентській і учнівській молоді та всім, хто цікавиться історією і археологією Волині та Луцького району загалом.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучано Показати IP 15 Лютого 2011 21:46
Я так розумію, що це саме про них казав Клімчук - "гробокопатєлі"? Дійсно накопали ж!
Ольга Показати IP 17 Лютого 2011 13:48
Чорні археологи вже давно все перекопала, поки вони книги писали
Дмитро Показати IP 12 Лютого 2012 17:55
Так якби не ті чорні археологі вони б так і нічого і ненаписали.Вони ще гірші за них.скільки всьго найдено і неописано.лежить в часних колекціях як наших так і іноземних.Не думайте що Пан Златогорський Білий і Пушистий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus