USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Визначили найактивніших нардепів-волинян

20 Вересня 2010 15:08
Найбільшу кількість законопроектів з усіх народних депутатів від Волинської області подала Катерина Ващук – 74, із яких 17 набрали чинності.

Ващук назвали «найпродуктивнішим законотворцем і найдопитливішим волинським народним депутатом». А Адама Мартинюка й Володимира Карпука - найактивнішими волинськими депутатами-ораторами.

Таким є результат моніторингу парламентської діяльності народних депутатів Волині за період з 23 листопада 2007 до 1 вересня 2010 року, проведеного Асоціацією молодих політологів і політиків, - повідомив експерт Асоціації Ігор Куц.

До переліку депутатів, робота яких піддавалась аналізу, були включені Катерина Ващук (Блок Литвина), Анатолій Горбатюк (Партія регіонів), Володимир Карпук («Наша Україна – Народна Самооборона»), Євген Кирильчук (Блок Юлії Тимошенко), Адам Мартинюк (Комуністична партія України), Віктор Олійник (Блок Юлії Тимошенко), Микола Потапчук (БЮТ), Сергій Шевчук (БЮТ).

У дослідженні до уваги бралися такі критерії як присутність депутатів на засіданнях, виступи під час пленарних засідань, кількість внесених законопроектів і кількість депутатських запитів.

Найактивнішим депутатом виявився Адам Мартинюк, на другому місці – Володимир Карпук. Однак експерти зауважують, що Мартинюк – перший заступник голови Верховної Ради, тому частина виступів стосується прямого виконання службових обов’язків. Найменш активним оратором є Микола Потапчук – 1 виступ з місця. Найбільшу кількість депутатських запитів – 34 – подала Катерина Ващук.

Найбільшу кількість законопроектів подала Катерина Ващук – аж 74, із яких 17 набрали чинності. Дана законотворча ініціатива в більшості випадків спрямована у сфері податкової політики України.
Другу позицію щодо законодавчої активності ділять Євген Кирильчук та Адам Мартинюк. Кожен із з них вніс на розгляд 27 законопроектів. У депутата від БЮТу стали чинними 10 законотворчих ініціатив, а у представника КПУ – 12 законопроектів.

Законодавча ініціатива депутата Анатолія Горбатюка налічує 17 законопроектів, серед яких 4 стали чинними.

Народний депутат Володимир Карпук запропонував 17 законопроектів, із яких 3 стали чинними. Серед них - законопроект про святкування Дня міста у Луцьку (925-річчя) та Ковелі (700-річчя).

Депутат Віктор Олійник має на своєму рахунку 12 законопроектів, із яких 4 стали чинними. Багато із них стосуються проблем із надання ряду пільг людям, що постраждали від Чорнобильської катастрофи.

Бютівець Микола Потапчук поки що не вніс на розгляд парламенту жодного законопроекту.

Законодавча ініціатива народного депутата Сергія Шевчука реалізована в 5 законопроектах, із яких 1 став чинним законом.

Найкращий відсоток відвідувань парламенту має Анатолій Горбатюк, який порівняно недавно (лише цього року) зайняв свій пост і пропустив всього одне пленарне засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 20 Вересня 2010 16:13
А де Бондар, якщо я не помиляюсь вын теж був нардепом????((((
Знаючий Показати IP 21 Вересня 2010 00:44
Лучанину. Бондар був народним депутатом із 2002 до 2005 року. Результати дивився тут - http://www.deputat.org.ua/old/index.php?action=deputat&id=40&lng=ukr Отож, за три з лишнім років депутатства - жодного виступу, 4 законопроекти і 22 запити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus