USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.95 10.15

Ювілейний велодень у Луцьку присвятять дітям

12 Травня 2016 21:10
Асоціація велосипедистів Луцька запрошує всіх фанатів і симпатиків двоколісного транспорту на ювілейний, десятий Велодень. Організатори запевняють, що це буде свято вітру, свободи та вільних людей, без будь-яких політичних і партійних гасел. Збір усіх охочих поїздити дорогами міста без автомобілів призначено на десяту ранку на Театральному майдані 21 травня.Про це йдеться у матеріалі газети Волинські Новини №15 від 12 травня 2016 року.

Велодень – це подія, яку створюють велосипедисти для велосипедистів у багатьох містах. Всеукраїнська акція об’єднує тисячі людей, які вважають велосипед найкращим винаходом не тільки для пересування, а насамперед для підживлення стану щасливості. Однак у нашій країні велосипедистам доводиться нелегко. Адже у великих містах дороги заполонили машини, окремих доріжок для любителів покрутити педалі майже нема. Уже десять років в Україні влаштовують Велодень, аби привернути увагу до потреби створення безпечних умов руху для велосипедистів. Активісти виступають за взаємоповагу на дорозі, пропагують здоровий спосіб життя, екологічно чисту альтернативу бензиново-дизельному транспорту.

Президент Асоціації велосипедистів Луцька Дмитро Сандалов розповідає, що ювілейний Велодень буде орієнтований на дітей. Для юних учасників віком від трьох років організатори обіцяють цікаві змагання, конкурси, де ніхто не залишиться без призу. Також у програмі свята передбачене спілкування з патрульними поліцейськими, які будуть розповідати правила для дітей і дорослих, відповідатимуть на всі запитання, що стосуватимуться співіснування у місті велосипедистів та автомобілістів.

Головний захід Велодня – велопробіг, який у Луцьку проходить за маршрутом тролейбуса №15. Він стартує від ЦУМу й рухатиметься вулицями та проспектами Винниченка, Перемоги, Соборності, Молоді, Відродження, Рівненською і фінішує на Волі. На завершення заїзду роблять загальне фото учасників. Минулого року, до речі, учасниками пробігу стали більш як тисяча велосипедистів. Великі «покатушки» у Велодень також відбуваються у Вінниці, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Києві, Одесі, Чернігові та інших містах.

Дмитро Сандалов додає, що активісти громадської організації ще 2009 року розробили плани і маршрути для створення велоінфраструктури в обласному центрі. Зараз влада нарешті дійшла до їх втілення, і цей початок, зауважує президент асоціації, подобається велосипедистам. «Добре, що в місті є зрушення, на тротуарах облаштовують доріжки, – каже. – Більшість розуміє, що збудувати 20 км доріжок навіть за рік не можна. Та є план дій і перші помітні результати».

Соломія ВЕРВИЧКА

На фото: Велодень у Луцьку став родинним святом
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus