USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Свято Миколая у Торчині: подарунки, конкурси і розваги

19 Грудня 2019 21:12
Представники ГО «Союз Українок» та працівники бібліотеки селища Торчин подарували діткам свято з нагоди Дня Святого Миколая.

Зазначимо, що літературно-доброчинні вечори до свята Миколая союзянки проводять уп’яте. Але вперше ‒ для жителів сіл, що увійшли до Торчинської ОТГ. У селищному будинку культури зібралися малюки з Білостока, Буянів, Веселого, Торчина та Усичів.

Настоятель парафії Апостола, первомученика й архідиякона Стефана в селищі Торчин протоієрей Степан Деленів розповів діткам, що Святий Миколай ‒ це не казковий персонаж, а реальна особа, яка жила у певний час.

«Він народився у багатій родині і мав великі статки, але був так вихований, щоб допомагати убогим та знедоленим. Миколай так і робив і отримав велику благодать стати священником, пізніше ‒ єпископом. Двері будинку Святого Миколая завжди були відчинені для тих, хто потребував допомоги, недаремно церква називає його правилом віри і образом лагідності. Його молитва була такою сильною, що він утихомирював бурі, піднімав із ложа хвороби калік, уздоровлював хворих. І сьогодні він чекає від нас добрих справ, щоб ми втілювали його науку в життя», ‒ розповів священник.

Голова Торчинського осередку «Союзу Українок» Людмила Піхоцька наголосила, що одне із завдань організації ‒ виховання дітей. Союзянки часто бувають у школах, дитсадках, долучаються до проведення виховних і просвітницьких заходів. На святі Миколая дітки мали можливість познайомитися і поспілкуватися в неформальній атмосфері.

Організатори заходу підготували для учасників розважальну програму із призами та подарунками. Гарний настрій подарували виступи учнів та учителів музичної школи. Загалом атмосфера урочистого вечора нагадувала тепле родинне свято. Жодна дитина не залишилася без подарунка від Святого Миколая. Був на святі і чортик Антипко, але він утік після спільної молитви до Ангела-охоронителя.

Організатори подякували благодійникам, які надали солодкі подарунки та сувеніри для учасників конкурсів. Це підприємці Ірина та Сергій Гриніни, Олександра та Володимир Кревські, Світлана Бобчук і Ольга Піхоцька.

До слова, осередок «Союзу Українок» створено у Торчині 2 серпня 2015 року.

Подібної просвітницької організації у містечку не було впродовж його існування, а це понад тисяча років.

Оксана Куцик
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Всезнайко Показати IP 19 Грудня 2019 21:30
А Волошенюк вже не спонсор в Торчині? Чи він спонсорує, коли йому вигідно?
всезнайку Показати IP 19 Грудня 2019 22:40
волошенюк за що не береться там пустиня
торчинець Показати IP 19 Грудня 2019 22:42
молодці організатори, у селищного голови зуби болять.....
Міщанка Показати IP 20 Грудня 2019 18:40
Волошенюк зайнятий, готується до виборів. Раніше цілився дуже високо, зараз трохи присів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus