USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

З Луцька тікають тренери, – Галицький

16 Грудня 2010 17:06
Через декілька років спортивним школам Волині загрожує кадрова криза, адже 70% тренерів – передпенсійного віку, а молоді випускник факультетів фізичного виховання тікають з ДЮСШ.
Про це 16 грудня під час засідання постійної депутатської комісії з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму облради повідомив директор Волинської ОДСШ Богуслав Галицький.
Заслужений тренер України каже, що, аби викладач в школі отримав ставку, йому необхідно набрати чотири групи, у кожній – по 20 дітей. При цьому ставка становить до восьмиста гривень, а кількість годин на шість більша, ніж у загальноосвітніх школах.
Тому, попрацювавши рік-два, тренери тікають працювати на базар. Адже їм також треба годувати дітей, утримувати сім’ю. Вже 70% тренерського складу – це люди перед пенсійного віку. Інші спеціалісти їдуть закордон, де їм пропонують гідні умови роботи.
Галицький наголошує, що коли у спортшколах скорочують ставку тренера, вони виганяють з роботи не його, а 80 вихованців.
«А що таке тренер? Це додаткова нянька, яка працює з дітьми. Вчить їх, цікавиться їхньою успішністю в школі, розважає, ставить приклад», – каже Галицький.
Тому тренер намагається втягувати у викладацьку діяльність студентів ще з третього курсу, аби по закінченню факультету фізичної культури та спорту їм було не так легко покинути викладацьку діяльність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus