USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Заплив на Згоранському: без форс-мажорів, з кулішем та юшкою

7 Жовтня 2016 22:47
Попри закиди скептиків, анонсований головою Волинської облради, засновником Фонду «Тільки разом», членом президії політради УКРОПу Ігорем Палицею та нардепом Ігорем Гузем заплив на Згоранському озері відбувся. Долучились до нього 11 осіб, серед яких була і представниця прекрасної статі.

Недовгі збори, переодягання та короткий «міні-брифінг» на березі озера на старті. Ігор Гузь вітає учасників та відразу наголошує – заплив присвячений пропаганді здорового способу життя.

«Хто би зараз не закидав про якийсь піар, повірте, людям, які будуть плисти – а це десяток, немає потреб піаритись. Ми закликаємо молодь не вживати алкоголю, не палити, займатись спортом. Якщо ми хочемо йти в Європу, пропаганда здорового способу життя – це те, що треба», - каже Гузь.

Ігор Палиця щиро зізнається, чому він погодився взяти участь у осінньому запливі.
«Я пливу, тому що попався на його (Гузя, - ВН) телефон, на який він мене зняв в Нововолинську, тому мусимо пливти», – жартує Ігор Петрович та додає, що чим більше спортсменів та здорового та загартованого духу в українцях – тим сильніша держава. Голова облради зізнається, що плаває в холодній воді, проте заплив на таку дистанцію стане для нього першим.

Наостанок Ігор Гузь наголошує, що заплив відбувається не на швидкість, учасники готуються до старту. Наостанок, нардеп пригадує, як голова Волинської ОДА Володимир Гунчик обіцяв пливти разом з учасниками поруч в човні та вигукує в натовп: «Гунчика тут ніхто не бачив, до речі?!». У відповідь – лише сміх.

Учасники заходять у воду, починається заплив. Пливуть, до слова, доволі швидко. «Знаючі» люди кажуть – аби не замерзнути, змушені рухатись швидше. Тому вже за півгодини перша шістка учасників долає півторакілометрову дистанцію зі східного берега озера та прибуває на центральний пляж. Серед них - житель Турійського району та вчитель фізкультури Леонід Гаврилюк, який плив без гідрокостюма.
На «фініші» Ігор Палиця поділився враженнями із присутніми про заплив, мовляв, відчуття після цього чудові. «Сподіваюся, що такі акції будуть регулярними. Бо озеро Світязь знають багато не лише в Україні, а й за її межами. А от Згоранське озеро менш популярне. Тому треба його популяризувати і заохочувати туристів приїжджати сюди», - сказав голова облради. Зі свого боку нардеп Ігор Гузь підтвердив, що акція хороша: «Майбутнє - за молодими людьми, а молодь має бути здоровою. Тому власним прикладом ми демонструємо здоровий спосіб життя».

Згодом фінішує і міський голова Любомля Роман Ющук. Не відстає і депутат Любомльської міськради Олександр Мікульський.
Та присутні не розходяться – на березі чекають єдину панянку, яка склала компанію у запливі чоловікам. Це – помічниця нардепа Гузя, арт-директор фестивалю «Бандерштат» Марина Хромих. Дівчина фінішувала під гучні овації та заявила, що під час запливу їй страшно не було і враження від запливу у неї лише позитивні. Вона закликала молодь займатись спортом та зазначила, що для таких купань можна і не чекати наступного року. Мовляв, поплавати можна й на Водохреще – аби було бажання і сила духу.
Останнім доплив найповажніший учасник запливу - 60-річний житель села Згорани Валерій Теребуха. Після запливу чоловік був у відмінному настрої, а своїм вчинком ще раз довів, що вік - не стоїть на заваді бажанню займатись спортом.

Тим часом, присутніх запрошують частуватись гарячими стравами. «За рахунок організаторів!», - наголошують учасники. Відтак, всіх охочих нагодували кулішем з м’ясом, юшкою з рибою та справжнім трав’яним чаєм з медом – вітамінним, грудним або заспокійливим на вибір.

Не з порожніми руками завітав і ковельчанин та тренер з плавання Сергій Панасюк, який теж брав участь у запливі.
Він розповів, що після такого фізичного навантаження першою чергою необхідно відновити водний баланс. Найкраще – теплим чаєм на травах.

Також зазначив, що спортсмени після сильних фізичних виснажень не відразу відчувають голод. Проте, відновити запас речовин потрібно. Чудово для цього підійдуть сухофрукти та горіхи, якими залюбки пригощав пан Сергій. Для гостей дійства він привіз декілька видів горіхів, малину, сухофрукти, згущене молоко та інших смаколиків.


***

Учасники запливу кажуть, що хочуть зробити його щорічним. В думках одностайні – пропаганда здорового способу життя повинна мати наочний характер. Мовляв, аби спонукати молодь займатись спортом, починати слід з власного прикладу. Тому залишається лише сподіватись, що заплив через Згоранське озеро стане початком доброї традиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
123 Показати IP 7 Жовтня 2016 22:50
Никак не угомонятся. Про полет Гагарина меньше писали по ходу!
Петро Показати IP 7 Жовтня 2016 23:26
Більше проблем не меє, тількі піар
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2016 23:48
Молодці.... Так мае бути....
Іван Показати IP 8 Жовтня 2016 01:37
Стільки людей в робочий час прогуляли роботу ! То є грубе порушення Кодексу про працю. За такі речі передбачено дисциплінарні стягнення. Що люди тільки не будуть робити, щоби нічого не робити ! Який приклад молодим? Ніколи і ніде не роблять такого в Європі ! Робіть у вихідні, робіть у відпустці, але ж не у робочий час.
Nick Показати IP 8 Жовтня 2016 01:57
Похвально! Запрошуємо Вельмишановних плавців подивитись, як дітки 10-11 років плавають в Луцькому плавальному басейні ДЮСШОР по 2000-2500 метрів за один урок. І в яких умовах готується майбутня Олімпійська зміна України! Може допоможете їм ?
віра Показати IP 8 Жовтня 2016 07:41
Молодці!!!Так тримати!!! А ід...ти. нехай мінусують, то від тупоі заздрості!
123 до віра Показати IP 8 Жовтня 2016 10:39
А чего завидовать то? И кому? Ну хотите плыть через озеро, не вопрос, приехали вдвоём, переплыли, бахнули по сотке, разошлись. Зачем там ещё 100 человек челяди? И зачем делать из этого событие мирового масштаба? Это все!
може Показати IP 8 Жовтня 2016 11:12
з таким зарядом у Володимері відновлять 3-БМП і уже 2-Т-64 бв
дмитро Показати IP 8 Жовтня 2016 11:25
Це є як "багато" зусиль потрібно щоб в гідрокостюмі перепливсти озеро...вчитель фізкультури, дійсно, молодець...
Місто Показати IP 8 Жовтня 2016 11:28
Ну Палиця працює на голмадських засадах тому йому можна в робочий час а іншим бездельникам і втому числі нардепу який живе за рахунок платників податків і ректор який напевно не брав відгул якого милого там робити шоу організовуйте за рахунок власного часу а не за рахунок держави Який приклад Ви показуєте молодому покллінню що можна дурити державу і непогано жити
Анонім до Місто Показати IP 8 Жовтня 2016 12:06
Та ж субота. Чого ви?
Саня Показати IP 8 Жовтня 2016 12:02
Все критиканы пускай сначала сделают для Волыни столько, сколько сделал Палиця, а потом рот свой открывают.
_____ Показати IP 8 Жовтня 2016 12:27
Товстенюку мінус за те, що не підтримав Палицю і за компанію не поплив - на березі грітись звісно краще...
Швондер до _____ Показати IP 10 Жовтня 2016 22:55
"За кумпанію жид повісився"
Лучанин Показати IP 9 Жовтня 2016 00:43
Просто банальна ПОКАЗУХА !!!
РСВ лучанину Показати IP 9 Жовтня 2016 13:47
Чого сам не поплив!?!!? Сидіти пи.... ти в теплі і обговорювати людей які своіми фондами домагають лучанам ,пропогандують спорт!!!!!! Розвиток людини має іти з фізичного здоровя.
нхя не смішно до РСВ лучанину Показати IP 10 Жовтня 2016 17:25
Я плаваю. В Стиру. Цілий рік.
Сергій - тренер з пл Показати IP 10 Жовтня 2016 12:44
Ми дотримувались ідеалів і цінностей "Олімпійської Хартії" які є засадами Олімпійських Ігор, як говорив французький педагог, барон, спортсмен, П'єр де Кубертен - головне участь, а не Перемога! Так і ми підтримуючі гарні починання пропагування здорового способу життя пливли разом в комфортному темпі аби отримати максимальне задоволення від плавання, через це прекрасна пані Марина яка відважилась пливсти без рукавиць та шкарпеток хоч і пливла позаду та вона комфортно дібралась берега, а Леоніду потрібно було регулювати температуру тіла фізичним навантаженням навіть коли він і моржує 10 років, а тим паче він відпливав в сторону, я так зрозумів переодягнутись і вернутись швидше до нас, адже головне це спілкування в гарній атмосфері після виконаного завдання! А оцінувачів швидкостей просимо дочекатись коли проходитимуть змагання з триатлону! Ось там матимете можливість аналізувати хто швидший, але повірте перемагає кожен, перш за все себе, свою лінь та байдужість до свого здоров'я!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus