USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заради Білорусі ратнівчани змінюють прізвища

22 Липня 2010 16:40
За порушення терміну перебування на території Білорусі дехто з ратнівчан був депортований - їх позбавили права протягом трьох-п’яти років в’їжджати у сусідню державу бодай на хвилину.

Про це пише «Вісник і К».

Однак, попри заборону, деякі чоловіки не розгубилися – троє з них вирішили змінити власні прізвища.

Усі необхідні документи подали у відділ реєстрації актів цивільного стану районного управління юстиції. Після відповідного дозволу органів внутрішніх справ, протягом трьох місяців матимуть і нове прізвище, і новий паспорт.

І знову будуть курсувати дорогами на Білорусь. А курсувати їм є чого, бо в сусідній державі їхні дружини, з якими перебувають у громадському шлюбі, за кордоном і діти.

«Тепер змінити прізвище та власне ім’я може будь-хто, хто досяг вісімнадцятирічного віку. Не дозволяється лише змінювати прізвища та власні імена особам, які перебувають під слідством або засуджені і судимість не знята», – говорить начальник відділу реєстрації актів цивільного стану Марія Колотюк.
Найчастіше змінюють прізвища жінки, які після розлучення переходять на своє дівоче. А бувають і такі випадки – люди змушені змінювати прізвище, аби після депортації знову потрапити в країни СНД.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus