USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заступник луцького мера з’їздив у Німеччину і побачив, що «Луцьк не поступається»

29 Жовтня 2009 09:50
Сьогодні Луцьк нічим не поступається німецьким містам у наданні соціальних послуг та дозволів, - вважає заступник луцького міського голови, який 5 днів провів у Німеччині. Про це інформують «Волинські новини».
З 19 по 23 жовтня заступник Луцького міського голови, керуючий справами Микола Іванюк та начальник відділу звернень громадян Лариса Карп’як перебували з навчальним візитом у Німеччині. Там вони ознайомлювалися з роботою  бюро обслуговування мешканців у чотирьох містах.
«Сьогодні Луцьк нічим не поступається німецьким містам у наданні соціальних послуг та дозволів. Але головне сьогодні завдання – подальше удосконалення процесу розгляду звернень фізичних та юридичних осіб, спрощення терміну та процедури проходження документів, впровадження електронного врядування» - сказав Микола Іванюк, повернувшись до Луцька.
Він сказав, що у Луцьку планують створити Центр муніципальних послуг з кількома філіалами по місту. Центр надаватиме інформацію про муніципальні послуги, про результати звернень, довідки та консультації, прийматиме звернення.
Центр буде зручним для громадян, економитиме їх час та витрати, консультуватиме через Інтернет – обіцяє Іванюк.
Окрім того цент мінімізує контакти громадян з посадовцями, які приймають рішення, що позбавить багатьох спокуси дати чи взяти хабара.
«Сьогодні в виконавчих органах використовуються сучасні інформаційні технології. Наприклад, написати лист міському голові можна за допомогою Інтернету або через інформаційні термінали, що розміщені у виконавчих органах міської ради. Луцька міська влада відкрита для громади, а створення Центру муніципальних послуг дасть можливість налагодити дієву комунікацію з городянами» - запевняє заступник мера.
Довідково:
Виконавчий комітет Луцької міської ради бере участь у пілотному проекті з вивчення кращої вітчизняної практики надання адміністративних послуг. Окрім Луцька відібрано Вінницю, Житомир, Івано-Франківськ та Новоград-Волинський. Одне із завдань цього проекту – створення так званих «універсамів послуг» або центрів муніципальних послуг, тобто адміністративного офісу, в якому люди зможуть отримувати адміністративні послуги, які надаються виконавчими органами Луцька. Проект реалізовують Центр політико-правових реформ (Київ) та Центр досліджень місцевого самоврядування (Львів) за підтримки Німецького товариства технічного співробітництва. 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Куратор Показати IP 29 Жовтня 2009 10:10
Ну-ну. Як завжди - ідея цікава, тільки навряд чи втілиться у життя. І навіть якщо її запровадять, то навряд чи послуги будуть надаватись так я к за кордоном. "Ну не верю я", як казав Станіславський. Та й не у теперішній час...
123 Показати IP 29 Жовтня 2009 14:09
З"їздив би він краще в одну сторону! Там малолітні "начальнікі" дуже потрібні!!!
Pinokolada Показати IP 29 Жовтня 2009 17:54
Jak bud-jukuy zakordonnuy proekt ne mae shansu na realizaciu poku ne zminutsya svidomist. Tre vdoskonaluvatu mizku, a ne centru
Анонімка Показати IP 29 Жовтня 2009 20:06
А Микольцьо не поступається параметрами пані Меркель
Анонім Показати IP 3 Листопада 2009 17:10
А яка ж справжня мета візиту в Нічеччину? Все стане явним під час виборів!
Богдан Показати IP 4 Листопада 2009 10:28
ЛУЦЬК ЩЕ ВІДСТАЕ ВІД НІМЕЧЧИНИ НАПЕВНО ЩО НАЙМЕНШЕ НА 15 РОКІВ ЩО ВИ РОЗСКАЗУЕТЕ ДУРНИЦІ ТАКІ І НЕ ТІЛЬКИ ЛУЦЬК А ВСЯ УКРАЇНА ВІСТАЕ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus