USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Затримки на українсько-білоруському кордоні виникають через дітей

29 Квітня 2010 15:02
Громадяни України, які подорожують до Білорусі, часто не обізнані з правилами перетину кордону. У зв’язку з цим затримується транспорт, виникають конфліктні ситуації. Доходить до того, що таких громадян прикордонникам доводиться навіть повертати додому.
Про це йшлося на нараді у Луцькому прикордонному загоні.
У зв’язку з наближенням літнього туристичного сезону луцькі прикордонники очікують збільшення транспортного і пасажиропотоку. Кажуть, прагнуть усіма силами запобігти необгрунтованій затримці у пункті пропуску транспортних засобів, особливо поїздів закордонного прямування. «Ми повинні зробити все, щоб люди, приїхавши до пункту пропуску, вже мали всі відповідні документи. А не було так, що вони прибувають – і починається конфліктна ситуація, – каже підполковник Михайло Котов, заступник начальника штабу – начальник відділу прикордонного контролю штабу Луцького прикордонного загону. – Тоді громадяни бідкаються, звинувачують у всьому прикордонників. Розумієте самі, як важко таким людям щось пояснювати. Особливо коли їде якась бабуся з Криму чи зі Східної України, і її повернути назад додому. Це витрачені кошти й час, це зіпсована відпустка».
Найбільше конфліктів трапляється із громадянами, які подорожують до Білорусі з дітьми. Вони, за словами прикордонників, дуже часто не знають, що для осіб віком до 16 років обов’язковий проїзний документ дитини, а не лише свідоцтво про народження, як вважають більшість батьків. Адже цього вимагає угода між Україною і Республікою Білорусь. Тоді як при перетині українсько-російського кордону достатньо свідоцтва про народження дитини.
Охоронці кордону обіцяють інформувати громадян про правила перетину кордону і сподіваються у цьому на підтримку Волинської та Рівненської облдержадміністрацій (Луцький прикордонний загін обслуговує ділянку, що межує з цими двома областями).
«Облдержадміністрації мають певний вплив на всі туристичні агентства, які є на території області, – каже пан Котов. – Вони можуть попередити їх, щоб ті заздалегідь зверталися за порадою до Луцького прикордонного загону». Прикордонники хочуть, щоб турагентства, видаючи путівки громадянам, роз’яснювали їм умови перетину кордону.
Також прикордонники просять залізничників розмістити біля кас продажу квитків інформаційні листівки, буклети, стенди, виготовлені їхньою службою. «Інформації тут одна сторінка, але вона зніме 80% усіх тих проблем, які виникають в залізничних пунктах пропуску», – роз’яснює Михайло Котов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus