USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Землі природо-заповідного фонду Волині роздавали під будівництво

2 Жовтня 2014 13:50
Частину земель із природо-заповідного фонду селищна рада на Волині незаконно передала у власність громадянам для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд. Про це повідомили у прес-службі Держекоінспекції.

Згідно з повідомленням, Державна екологічна інспекція у Волинській області у серпні 2014 року на вимогу обласної прокуратури була залучена до проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Головненською селищною радою Любомльського району.

Під час здійснення перевірки встановили, що на території цієї селищної ради знаходяться об'єкти природо-заповідного фонду - джерела, з яких бере початок річка Прип'ять. А саме : гідрологічна пам'ятка природи «Джерело «Попова криниця» площею 0,01 гектара та гідрологічна пам'ятка природи «Джерело «Чайка» площею 0,02 гектара. Рішенням Волинської обласної ради у 1977 році дані джерела передані під охорону раді селища Головне.

Згідно з охоронними зобов'язаннями, на території гідрологічної пам'ятки природи місцевого значення забороняється діяльність, що суперечить її цільовому призначенню і загрожує збереженню природного комплексу, у тому числі: передача у господарське використання окремих земельних ділянок пам’ятки природи, надання земельних ділянок під забудову, будь-яке будівництво споруд, не пов’язаних з охороною території пам’ятки природи, будь-яке засмічення, забруднення території пам’ятки природи та її водних об’єктів тощо.

В порушення вимог Земельного кодексу України та ЗУ «Про природно-заповідний фонд України» станом на сьогодні межі вищезазначених територій та об'єктів природно-заповідного фонду не встановлені в натурі відповідно до законодавства. Проектом встановлення меж селища Головне від 1994 року в переліку земель, які входять до складу селищної ради, взагалі не вказано, що на території селища є землі природо-заповідного фонду.

Частина вищезазначених земель із природо-заповідного фонду селищною радою передана у власність громадянам для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд.

Матеріали даного порушення природоохоронного законодавства передані в прокуратуру Волинської області для вжиття відповідних заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus