USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Бій у столиці Чечні: щонайменше 10 вбитих, - ЗМІ

4 Грудня 2014 12:20
У столиці Чеченської республіки РФ у ніч на четвер оголосили контртерористичну операцію через напад на поліцейських. Так, уночі проти четверга, 4 грудня, група озброєних невідомих захопила в центрі Грозного Будинок друку, а перед тим, як сховатися в будівлі, невідомі напали на автомобіль ДПС.

В одній зі шкіл у центрі Грозного блокують групу бойовиків. Про це повідомив чеченський лідер Рамзан Кадиров, - інформує «BBC- Україна».

Школа розташована приблизно за кілометр від Будинку друку, де після нападу на поліцейських усю ніч тривав бій. Будинок друку обстрілювали з гранатометів та важких кулеметів. Згідно з даними правоохоронців, також загинули семеро поліцейських, ще 18 отримали поранення.

У деяких ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що знищені редакції практично усіх підконтрольних Кадирову ЗМІ.



"Зараз вони (Бойовики. - Ред.) блоковані, і триває операція з їх ліквідації", - заявив лідер Чечні.

Раніше Рамзан Кадиров повідомив про сімох убитих бойовиків, які, за його словами, "планували здійснити у місті великі теракти".

На сайті північнокавказьких сепаратистів з'явилося відео, на якому люди, що називають себе членами угрупування "Імарат Кавказ", беруть на себе відповідальність за напад на Грозний.



Журналіст ВВС з Грозного Ася Мішиєва повідомила, що у місті панує паніка: "Рух перекрито, усюди блокпости, громадський транспорт не ходить. Люди не виходять з будинків, заняття у школах скасовані".



«ЛЮДИ З ІНШОГО РЕГІОНУ»

В МВС Чечні повідомили, що нападники, втікаючи від переслідування, потрапили до Будинку друку, де їх заблокували бійці спецпідрозділів.

Згідно з деякими даними, кількість убитих правоохоронців зросла до шести, повідомляють також про поранених.

Телеканал "Дождь" наводить слова очевидця, згідно з якими приблизно о 23:30 за московським часом пролунав вибух і стало чути крики людей. Приблизно за 20 хвилин пролунали перші постріли. Потім стрілянина то стихала, то поновлювалася.

Будівля Будинку друку сильно вигоріла.



"Буде збудований новий Будинок друку. Ми його не відновлюватимемо, побудуємо кращий і красивіший", - пообіцяв Рамзан Кадиров.

5 жовтня внаслідок нападу смертника у Грозному загинули четверо співробітників поліції.

"Те, що сталося - спроба створити видимість наявності сили, але вона зірвалася. Ми не виключаємо ймовірність того, що ці люди могли приїхати з іншого регіону. У Чечні здатних на це учасників НЗФ (Незаконних збройних формувань. - Ред.) не залишилося", - написав Рамзан Кадиров в Instagram.

До слова, голова Чеченської республіки Рамзан Кадиров у розпал стрілянини у Грозному, який стався напередодні, полетів у Москву послухати промову президента РФ Володимира Путіна перед депутатами Федеральних зборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
102 Показати IP 4 Грудня 2014 12:32
Давно в Чечні війни не було... Чечня - єдина держава, яка може "врятувати" Україну від путлера.
))) до 102 Показати IP 4 Грудня 2014 19:11
ви це розкажіть тим нашим пацанам, яких чечени там вбивали та катували. досить лізти в кавказькі справи зі своїм хуторством. вони розберуться й без нас.
my_gift Показати IP 4 Грудня 2014 12:42
Московія-колос на глиняних ногах. І ось вона почала розвалюватись.
Анонім Показати IP 4 Грудня 2014 13:03
За що боролись-на те і напоролись. Чеченці взнали адресу магазинів для озброєння? про які так довго втирає світу Путін. Андрій Левус з Народного фронту уже виступив з тролінгом типу того, що ми не задоволенні каральною операцією Кремля. Закликаємо негайно припинити каральну операцію, що вбиває мирне населення. А чеченські ополченці борються за права самовизначення шляхом референдуму. Кремлівська хунта пішла на порушення прав людини. Моска повинна почути Кавказ і вести діалог з чеченськими активістами. Оптимальне місце, для перемов - Мінськ.Україна ж може виступати модератором переговорів. Може і нам свій гумконвой відправити?
Анонім до Анонім Показати IP 4 Грудня 2014 13:08
РЕСПЕКТ!
дрон Показати IP 4 Грудня 2014 13:06
молодці!!!м*чіть х*йло і його шестерку-Кадирова
Анонім Показати IP 4 Грудня 2014 13:09
мочіть їх -менше на УКРАЇНУ ЛІЗТИ БУДУТЬ.
гість Показати IP 4 Грудня 2014 13:39
"Ми не виключаємо ймовірність того, що ці люди могли приїхати з іншого регіону. " - ну звичайно. Не здивуюся якщо завтра напишуть, що там знайшли візитку Яроша:)))
Анонім до гість Показати IP 4 Грудня 2014 13:48
Ха... Та все нормально, от російський спецназ в відпустці ... Десь в районі Донецького аеропорту.
Анонім Показати IP 4 Грудня 2014 13:46
В точку!!!
Дончанин Показати IP 4 Грудня 2014 13:55
Да здравствует Чеченская Народная Республика (ЧНР) свободная от кремлевской хунты!!!
03 до Дончанин Показати IP 4 Грудня 2014 14:18
Все комменты - психология раба : " А у соседа корова сдохла...". А в самостийной в Раде заседают гастарбайтеры из других государств,которые больше знают как вывести экономику Украины из разрухи!
Дончанин до 03 Показати IP 4 Грудня 2014 14:41
Ой и не говори, те руссие и кизяки всия г*вна донского уже такого натворили...Забери их к себе, вместе с Пушылиным
віктор до Дончанин Показати IP 4 Грудня 2014 14:27
а організували все брати кононовичі...не зря на донбас їздили
111 Показати IP 4 Грудня 2014 14:22
То, певне, Паша Данильчук зі своїми довбобобами воює. Молодець, Павло, бий москалів. Все одно ніхто твої подвиги не перевірить.
панк Показати IP 4 Грудня 2014 15:03
мало вам своеі війни, радіете горю інших краін, що ми за нація,рівень патріотизму якоі пропорційний ненавісті до інших народів...
Дончанин до панк Показати IP 4 Грудня 2014 15:34
коментар було видалено
))) до панк Показати IP 4 Грудня 2014 19:12
а хто з присутніх тут воює? так, в інтернетах смердять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus